Sedmapadesátiletý řidič nákladního vozu DAF jel po silnici I/23 ve směru od Třebíče na Telč. U křižovatky nerespektoval značku „Dej přednost v jízdě" a vjel do ní v momentě, kdy ve směru od Jihlavy na Znojmo tudy projížděl pětapadesátiletý řidič nákladního vozidla Iveco. Došlo ke střetu obou kabin.

„Následky nehody jsou fatální. Pětapadesátiletý řidič nákladního vozidla utrpěl těžká zranění, kterým na místě nehody podlehl. Řidič druhého vozidla byl těžce zraněn a musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou na traumatologické oddělení do Nemocnice Jihlava," řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

U řidiče, který na místě nehody zemřel, byla nařízena soudní pitva. Policisté provedli u druhého řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Frekventovaná křižovatka silnic prvních tříd musela být po celou noc zcela uzavřena.

„Důvodem bylo vyšetřování příčin nehody, poté překládání nákladu a odstraňování havarovaných souprav. Policisté bezodkladně začali stavět objízdné trasy a odkláněli dopravu po okolních silnicích druhých tříd, na kterých měli zejména řidiči nákladních vozidel a autobusů kvůli šířce vozovky a častým zatáčkám problémy při vzájemném míjení. V některých místech se tvořily kolony vozidel, ale k žádné kolizi naštěstí nedošlo," dodala Čírtková.

Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 4,8 milionů korun.

V letošním roce jde o druhou dopravní nehodu v Kraji Vysočina, která si vyžádala lidský život.