V sobotu 24. září se nejprve pokusil ukončit život skokem pod vlak ve stanici Golčův Jeníkov na Havlíčkobrodsku. Jenže dobržďující osobní vlak muže, který se vrhl přímo proti lokomotivě, pouze odhodil mimo kolejiště.

Je až neuvěřitelné, že muž střet s vlakem vůbec přežil. S rozraženou hlavou navíc sedl do auta a z místa odjel. Podle informací Deníku vidělo událost několik lidí.

„Nikoho z nich nenapadlo zavolat záchranku nebo si zapsat registrační značku auta, třeba by mu ještě bylo pomoci. Po boji je ale každý generál, těžko někomu něco vyčítat," řekl Deníku jeden z místních, pod podmínkou zachování anonymity.

Bohužel, touha ukončit život byla pro Milana silnější než pud sebezáchovy. Od železniční stanice odjel autem do nedalekých Leškovic, kde se na cestě k lesu oběsil. Tělo bylo nalezeno až druhý den, když jeho auto blokovalo cestu zemědělcům na pole.

Milan P., který nějakou dobu žil v Golčově Jeníkově, svůj čin vysvětlil v dopise na rozloučenou. Ten se měl najít v jeho autě.

Podle všeho jsou za vším mužovy silné a dlouhotrvající deprese. Milan hledal pomoc i u psychiatra, ale nepomohly mu ani léky. Zdrcená rodina se s příbuzným naposledy rozloučila včera dopoledne v Čáslavi.

Milan P. není jediný, který se v Golčově Jeníkově rozhodl skoncovat život skokem pod vlak. Před pěti lety se k tomu rozhodl tehdy pětatřicetiletý Leoš K. Věděl, kdy přes Jeníkov jezdí vlaky. Šel na stanici a přemýšlel o životě. "Seděl jsem tam od půl čtvrté odpoledne. Projely dva vlaky, když jel třetí, tak jsem pod něj skočil," líčil tehdy Leoš.

Pokus o sebevraždu nakonec přežil, ale lékaři mu museli amputovat jednu nohu.

Dohromady se dal až na psychiatrii v Havlíčkově Brodě. „Dnes vím, že to byla blbost. Zkrat," vyprávěl Leoš reportérovi Deníku. S velkou úctou tehdy mluvil o svých dětech, manželce a fotbalu. K zoufalému činu ho přivedly partnerské problémy a ztráta zaměstnání.

„Když jsem skákal pod ten vlak, tak jsem cítil, jak mě někdo táhne za ruku zpátky. Bylo to zvláštní, ale viděl jsem při tom svůj obličej v zrcadle," popsal Leoš. Netuší, co to mohlo znamenat, ale vzpomíná si, že byl celou tu dobu při vědomí. Zkolaboval až v sanitce.

Železnice v Golčově Jeníkově ale zažila v poslední době i další neštěstí, když uvolněné vagony srazily na trati dva dělníky.

Jeden zemřel, druhý přežil. Případ i nadále prověřují kriminalisté v Havlíčkově Brodě. Konkrétní obvinění zatím nepadlo.

Vyšetřovatelé čekají na znalecké posudky. V tomtéž úseku došlo od té doby k dalším nehodám, které si naštěstí vyžádaly už jen materiální škody.