Dopravní nehoda, při níž se střetl na vyznačeném přechodu pro chodce autobus s chodcem, se stala v době okolo osmnácté hodiny na silnici II/152 v Tyršově ulici, a to v křižovatce s Lípovou ulicí před budovou prodejny COOP v Jemnici.

Ilustrační foto
Při nehodě v Radkovicích u Hrotovic zemřel řidič, druhý člověk je v nemocnici

Jednapadesátiletý chodec nejspíš přecházel přes silnici v Tyršově ulici ve směru chůze od místní komunikace v Lípové ulici směrem k obchodu COOP a k přecházení využil vyznačený přechod pro chodce. „Po silnici v tu dobu projížděl autobus značky Mercedes Intouro, který jel po Tyršově ulici ve směru jízdy od Budějovické ulice směrem do centra města. Došlo ke střetu autobusu s chodcem,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Vážné zranění

Zmíněný chodec byl při dopravní nehodě vážně zraněn, proto byl vozidlem zdravotnické záchranné služby transportován do nemocnice v Brně. K jinému zranění při dopravní nehodě nedošlo. „U řidiče byla na místě dopravní nehody provedena dechová zkouška, jejíž výsledek byl negativní,“ informovala Dana Čírtková.

Ilustrační foto.
Sociální byty ve Starči? Problematické nájemníky nechceme, zní od místních

V autobuse se mělo v době nehody nacházet více cestujících, kteří však na místě nevyčkali do příjezdu policejních hlídek a jejich případná výpověď by mohla vést k řádnému objasnění okolností dopravní nehody. „Vzhledem k tomu se touto cestou obracíme na případné svědky, kteří viděli průběh dopravní nehody, zejména na cestující v autobusu v době dopravní nehody nebo řidiče s kamerovým záznamem ve svém vozidle, kteří projížděli v době dopravní nehody místem v obou směrech, aby se se svým svědectvím obrátili na linku tísňového volání 158, případně na dopravním inspektorátu Třebíč nebo na telefonním čísle 725 292 453 nebo 974 277 250 nebo 974 277 251,“ žádala svědky policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na autobusu ve výši padesát tisíc korun.