„V sobotu krátce po sedmnácté hodině jsme přijali oznámení o vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici II/351," uvedla včera vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková. Nehoda se stala na silnici mezi vesnicí Třebenice a městysem Dalešice v okrese Třebíč.

„V katastru obce Valeč došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Pětadvacetiletý řidič projížděl s osobním vozidlem Mercedes ve směru od obce Třebenice na obec Dalešice. Řidič nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a po projetí levotočivou zatáčkou vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení vozidla a přejel s vozidlem do protisměru," popsala policejní mluvčí prvotní průběh nehody. V ten okamžik ale v protisměru jel s autem Citroën jednašedesátiletý muž. Obě auta se střetla čelně.

Na místě zemřel

Citroën se po nárazu otočil a dopadl do příkopu na střechu. Mercedes byl po nárazu odhozen do svodidel a dopadl do silničního příkopu. „Při dopravní nehodě došlo ke zranění jednašedesátiletého řidiče vozidla Citroën, který utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel," konstatovala Čírtková. Zraněny byly i osoby z mercedesu. „Řidič byl převezen do nemocnice v Třebíči a spolujedoucí byl transportován vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice v Jihlavě," sdělila policejní mluvčí. „K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo," dodala.

Řidič mercedesu nebyl opilý ani podle testů neřídil pod vlivem nějaké drogy. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 170 tisíc korun. „Silnice byla po nehodě zcela uzavřena po celou dobu provádění záchranných prací a policejního vyšetřování. Silnice byla znovu průjezdná kolem půl jedenácté v noci," uvedla Čírtková.

V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách na Vysočině již šestnáct osob.