Všechny nehody se naštěstí obešly bez vážnějších zranění. „V případě dvou nehod na Třebíčsku evidujeme pouze tři lehká zranění. Jednalo se o preventivní vyšetření účastníků nehody ve zdravotnickém zařízení, protože si stěžovali na zdravotní obtíže po nehodě," uvedla Čírtková.

Nemocné dítě - Ilustrační foto
Vysočina na hraně epidemie: nejvíc nemocných je na Žďársku, hlavně mezi dětmi

Dopravu na Vysočině od časného rána na území celého kraje provázely problémy se sjízdností komunikací všech typů, včetně dálnice D1. Tu zablokoval kamion, který havaroval před půl pátou ráno na 156,5 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu a zůstal stát nepojízdný přes všechny jízdní pruhy.

V okolí nehody se vytvořila kolona, která dál narůstala. Viníkem nehody byl řidič této jízdní soupravy, jednalo se o cizince, který nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla.

Ilustrační foto.
Ptačí chřipka udeřila: v Rovečném uhynuly slepice, chovatelé musí zavřít drůbež

„Řidič se snažil o předjíždění pomaleji jedoucích vozidel a jeho jízdní souprava se dostala na zasněžené vozovce do smyku, stala se neovladatelná a svou přední částí najela vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu, kdy zůstala odstavena přes celou šířku jízdního pásu na Prahu," vysvětlila Čírtková.

Nikdo nebyl naštětsí zraněn, škoda je na vozidle a na příslušenství pozemní komunikace. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. 

Běžkaři. Ilustrační foto
Na běžky na Žďársku lze vyrazit už nyní. Láká třeba Nové Město na Moravě

Problémy v dopravě byly také na jiných komunikacích. „Od rána od čtyř hodin jsme přijali několik oznámení o problémech v dopravě. Potíže hlásili řidiči  ze silnice I/38 Znojmo – Jihlava, z kruhového objezdu na silnici I/23 a I/38 – „bývalá Kasárenská křižovatka“ , obtížně sjízdná je silnice u obce Rybné, silnice v Kralicích nad Oslavou, silnice z Kostelce do Jihlavy a mnoho dalších,“ vyjmenovala Čírtková.

Na dálnici D1 se v dopoledních hodinách tvořily kolony také ve směru na Brno. Problémy na dálnici ustaly během dopoledních hodin. „Na brněnském úseku museli policisté některé řidiče kamionů budit, aby se znovu jízdní soupravy rozjely,“ Dodala Čírtková.