Učiteli Vojtěchu Linhovi mohou navíc mnozí z nás závidět. Podle odborníků na pracovní právo dnes už na každém druhém pracovišti bují nějaká šikana. Pan učitel v dětském světě zřejmě nic takového nezažije. Otázka je, zda má muž v takové profesi místo. Podle dětí ano.

Nemají předsudky. To se naučí až od dospělých. Pokud některou maminku šokuje, že o její dítě má ve školce pečovat veliký chlap, je otázka, jestli je stejně tak úzkostlivá při výběru partnerů. Podle sociálních pracovníků se bohužel v některých domácnostech střídají tatínkové s rychlostí apoštolů na orloji a přibývá týrání dětí nevlastním otcem. V mateřských školách v Česku pracuje pár desítek mužů.

Vojtěch Linha se v dětském světě cítí šťastnější, než kdyby celý den seděl v laboratoři.
Děti si na mě zvykly hned. Nemají předsudky, říká učitel z mateřinky ve Ždírci

Ministerstvo školství provedlo průzkum a ten potvrdil, že muži ve školství a to i v mateřských školách,citelně chybí. Podle bývalého ministra školství Ondřeje Lišky je důležité, aby děti ve školce měly obraz obou rolí – muže i ženy. Dětem chybí mužský vzor. Spousta rodin je neúplná a v našem přefeminizovaném školství se děti setkají s mužem učitelem snad až na střední škole.

Nezanedbatelná je přirozená mužská autorita. Některé ženy si umí dupnout, ale přeci jen mužská autorita je přirozenější. Jestli feministky nabádají ženy, aby bojovaly o místa ředitelek koncernů, proč by nemohl pan učitel chodit s dětičkami na procházku.