deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Zdeněk Vlach

sportovní redaktor

archiv autora

Musím se hlídat, abych nesklouzl k bilancování profesní kariéry. Vždyť v novinách jsem začal pracovat už na začátku roku 1977. Tehdy na okresní úrovní a po vojně převážně na krajské. Ta práce byla tehdy úplně jiná, technicky i obsahově. Nešlo se tolik po senzacích. Podstata ale zůstává stejná, přinášet pravdivé a zajímavé informace.

archiv autora

Po návratu do okresní vyškovské mutace Rovnosti mně hodně pomohlo, že se tady zformovala skupina lidí, kteří chtěli pozvednout fotbal ve Vyškově na vyšší úroveň. A podařilo se jim to náramně. Určitě se mně teď lépe píše o účinkování klubu ve druhé lize, než když se zachraňoval v divizi. A byl jsem, byť jen jako novinář, u úspěšné cesty nahoru.

archiv autora

Hodně často se mně kamarádi ptají, jaký mám nejsilnější zážitek. Tohle prostě zodpovědět nejde, nejde dělat nějaké pořadí. Takže uvedu jeden z mých začátků, který mně současní mladí kolegové asi nebudou věřit. Když byl legendární hokejový gólman Dominik Hašek na vojně v Dukle Jihlava, domluvili jsme si rozhovor dvě hodiny před utkáním v Brně.

archiv autora

Sešli jsme v Ragby klubu vedle bývalého zimního stadionu. Oba dnes už neexistují. Dominik odpověděl na otázky a šel se rozcvičit na zápas. Pravda, v té době začal slavnou sportovní kariéru teprve rozepisovat, ale myslím, že vůči mediím i fanouškům zůstal i ve slávě vstřícný. Dnes už by ale povolení opustit tým těsně před utkáním nedostal.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: