Předchozí
1 z 8
Další

V rodině mám členky, které mají větší velikost a vím, že mají problém si vybrat v klasických obchodech. Někdo objednává například z internetu. Říkala jsem si, že něco takového v Třebíči chybí, obchůdek s módou větších velikostí a tak jsem se rozhodla, že ho zkusím vybudovat.

Lidé odvedle Foto 1Zdroj: Archiv Lucie Novotné

Chtěla bych jít cestou, že bych v obchůdku měla čistě Českou a Slovenskou módu. Objevila jsem firmu, která vyrábí v Česku, má velké velikosti a osvědčené střihy. S tou chci spolupracovat i nadále. Ale mám i další nápady. Ze začátku jsem měla i pánskou módu, ale oni chlapi prostě opravdu neradi nakupují.

Lidé odvedle Foto 2 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Na přání kamarádek, a nebo i od zákaznic měli zájem, že by si taky chtěly vybrat, tak jsem do sortimentu zařadila i menší velikosti. Zákaznice se mi vrací, z toho mám velkou radost. Chodí mi sem dámy ve středních letech ale to je dané i tím, že firma od které oblečení beru má spíše takové střídmější a elegantnější věci a je zaměřená pro ty starší. Ale mají i kousky, které by se líbily i mladším. Určitě to není tak, že bych měla jen usedlejší módu. Plánuji mnoho novinek a sortiment se rozšíří a obmění. Aktuálně jednám s českými autorskými tvůrci oblečení, které je určeno všem generacím. Bude k dispozici, hned jak budu moci otevřít.

Lidé odvedle Foto 3 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Pokud chtějí zákaznice poradit, ráda se jich ujmu. Je to o střihu a vzorech i barvách. Když zvolíte správné barvy tak ušetříte na plastických operacích. Mohou opravdu hodně pomoci, uberou kila, omladí. Optické klamy udělají mnohé. Hodně se setkávám s tím, že zákaznice mají v hlavě nějakou představu, například že mají silné nohy, velký zadek a přitom to vidí jen ony, a když je obléknu tak to vůbec není pravda a sluší jim to.

Lidé odvedle Foto 4 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Zatím to není konečná podoba, já se učím, věci se mění a vyvíjí. Například nedávno jsem založila eshop, se kterým se učím. Občas je to pro mě španělská vesnice, ale nevzdávám to. Doufám, že se dočkám konce koronaviru a rekonstrukce náměstí a opět mi sem začnou chodit zákazníci. Hodně mi pomohlo jít s obchůdkem na sociální sítě, dost reakcí mám přes Facebook i Instagram.

Lidé odvedle Foto 5 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Najít tuzemské výrobce není tak těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát, i u těch doplňků. Někteří mě dokonce začali oslovovat samo skrz sociální sítě, zda by byla možná nějaká spolupráce, to mě moc potěšilo. Najít dodavatele není tak těžké, těžké je ale vybrat si, protože nabídka je opravdu různorodá a existuje velké množství produktů. Lidé jsou nesmírně šikovní. Každý den objevuji nové a nové výrobce.

Lidé odvedle Foto 6 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Občas se u mě projevuje i taková nemoc z povolání, že v hlavě hodnotím ženy, které potkávám na ulici. Nejvíce se to projevovalo, když jsem chodila na kurzy v Praze do asociace vizážistů a stylistů. Kurzy bývaly v neděli a já jsem šla na autobus a na Florenci jsem sedla a koukala a v hlavě už mi to začalo pracovat. I nyní, když je čas, tak si všímám více než dříve.

Lidé odvedle Foto 7 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné

Styl českých žen se moc nemění. Většina žen se obléká, že ani neurazí a ani nenadchnou Mnohdy je co zlepšovat, ale často potkám opravdu hezky oblečené dámy. Ono určitě záleží kam jdete, já taky ráno s dětmi do školky nebo na hřiště nechodím vymóděná. Ženy se určitě začaly o módu více zajímat, zlepšení tam určitě je.

Lidé odvedle Foto 8 Foto: Archiv Lucie NovotnéZdroj: Archiv Lucie Novotné