Ta ostatně odstartuje už o tomto víkendu, kdy si v pivovaru filmových Postřižin dají dostaveníčko majitelé a milovníci automobilových veteránů. Těch by mělo na sraz s názvem Po stopách hraběte Chorinského dorazit na 150 od nás i ze zahraničí.


Z nabídky na léto si vybere každý


Konec června bude v pivovaru ve znamení Postřižinských slavností, které budou letos opravdu výjimečné. „Letos uplyne třicet let od natočení filmu Jiřího Menzela Postřižiny, jehož větší část se natáčela právě u nás,“ sdělil správce pivovaru Ladislav Urban. „A právě k tomuto výročí jsme pozvali všechny, kteří se na vzniku tohoto filmu nějak podíleli. Pozvání přijali Jiří Menzel, Jiří Schmitzer, Jaromír Hanzlík i kameraman Jiří Šofr. Doufáme, že přijede i představitelka Maryšky Magda Vášáryová,“ dodal správce. Nejen dospělákům je určena letní nabídka pořadů. Na své si přijdou i ti nejmenší. Právě pro ně je připraven na začátek letních prázdnin Dětský den se známým hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem.


I v letošním roce proběhne v pivovaru jeden koncert v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského. V něm se představí Ida Kelarová a Jazz Famelija. Závěr letní kulturní nabídky bude patřit jazzu.


Na zahájení sezony vybrali majitelé právě Jakuba Smolíka, který v pivovaru vystoupí 5. července spolu s doprovodnou kapelou. „Jakub Smolík se řadí k výrazných muzikantským osobnostem české hudební scény. Doufáme, že svou hudbou potěší všechny své fanoušky a fanynky,“ dodala Monika Obstová.
Vstupenky na koncert jsou k dostání v recepci pivovaru.