Největší zájem z oblasti hudby očekávají pořadatelé na koncert skupiny Horkýže Slíže, která do třebíčského Fóra dorazí již 11. listopadu. „Vstupenky na tento koncert máme již nějakou dobu v prodeji a více než polovina je jich prodaná. Očekáváme, že o to bude velký zájem, protože s sebou přivezou hned dvě předkapely,“ informovala Jaroslava Burketová z programového oddělení Městského kulturního střediska Třebíč. Předkapelami celého turné k oslavě 25 let na scéně jsou Zakázaný ovoce a Mean Messiah.

Násilí. Ilustrační foto.
S nožem v ruce vyhrožoval ženě, že ji zabije

V listopadu zazní v Třebíči také jazz. Do Národního domu totiž zavítá švédský kytarista Alf Carlsson, se kterým vystoupí Jiří Kotača Quartet. „Na stejném místě 8. listopadu vystoupí i Banjo Band Ivana Mládka, o který je opravdu velký zájem, protože doprodáváme posledních pár volných míst,“ dodala Jaroslava Burketová. V předprodeji se od 6. listopadu objeví také lístky na vánoční koncert několikanásobného stříbrného Slavíka Petra Koláře.

Z divadelní nabídky se mohou diváci těšit na mimoabonentní představení Fanny agentury z Prahy Manželský čtyřúhelník, ve kterém vystoupí Dana Homolová, Michaela Badinková, Martin Kraus a Daniel Rous. Představení se uskuteční 7. listopadu od sedmi hodin večer v Národním domě.

Na své si přijdou i studenti maturitních oborů, 22. listopadu v třebíčském Divadle Pasáž zahrají Puškinova Evžena Oněgina. „Tato hra Městských divadel pražských může být zajímavá pro studenty, kteří si mohou tři dny před inscenací zakoupit lístky za poloviční cenu. Navíc se jedná o dílo, které často probírají studenti k maturitě,“ dodala závěrem Burketová.

Volné vstupenky na zmiňované tituly je možné zakoupit v předprodeji v Národním domě nebo také na internetových stránkách Městského kulturního střediska Třebíč.

Patnáct druhů hornin a minerálů s odborným textem na dřevěných tabulích nově lemují cestu od vchodu do areálu školy po budovu tělocvičny.
Katolické gymnázium má první naučnou stezku hornin a minerálů v Třebíči