Páteční koncert bude od 20.00 ve velkém sále Besedy věnován především Karlu Vincenci Kramářovi. Hudebníkovi, který se narodil v Kamenici na Jihlavsku a ve své době byl důležitou osobností u císařského dvora. „Patřil k nejoblíbenějším skladatelům a také houslistům. Byl posledním nositelem titulu císařský kapelník,“ přiblížil Kramáře manažer filharmonie Vladimír Holeš.

Koncert zapadá do projektu podporovaného hejtmanstvím Vysočiny, zaměřeného na rodáky z kraje, kteří zanechali v hudbě hlubokou stopu. „Kramář skládal především pro dechové nástroje,“ doplnil Holeš. Lidé se při koncertě dozvědí spoustu zajímavých informací a díky projekci na plátno si vědomosti doplní i vizuálně.

Ilustrační foto.
Jablka, švestky, hrušky, meruňky. Ovoce? Letos bída

Nedělní hudební akce se uskuteční od 20.00 na zámeckém nádvoří. Půjde o slavné melodie nejen z filmů. „Z filmové hudby to pak bude zahraniční k hollywoodským, ale i evropským snímkům,“ doplnil Holeš.

Vstupenky od 150 do 250 korun jsou v předprodeji ještě k mání - mají je v infocentrech v Budějovicích, Jaroměřicích, v Třebíči a ve Znojmě. Na místě návštěvníci zaplatí víc o 50 korun.