Příspěvek schválili krajští radní, ale s konečnou platností o něm rozhodnou zastupitelé 8. listopadu.

Panorama nabízí pohledy panoramatických kamer z různých oblastí. „Města Telč, Třebíč a Žďár nad Sázavou by byla prezentována od 1. května do 31. října každý den ve vysílací době programu ČT2,“ řekl náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Dále se prezentace objeví na internetovém portálu www.holidayinfo.cz, na evropském internetovém portálu www.feratel.com, na webových portálech příspěvkové organizace Vysočina Tourism, sdružení České dědictví UNESCO i na internetových stránkách jednotlivých měst.

Vysočina je krajem s největším počtem památek světového kulturního dědictví UNESCO. Na prestižním seznamu je historické jádro Telče, bazilika sv. Prokopa a židovská čtvrť v Třebíči a poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou.

Tato skutečnost je marketingově využívána ve prospěch celého kraje, na druhé straně i jednotlivá města mají řadu povinností, které souvisejí s vyššími požadavky na ochranu a prezentaci těchto památek. Kraj Vysočina přispívá městům na systémovou podporu památek UNESCO na svém území každoročně od roku 2003. Ze začátku dostávalo každé z měst jeden milion korun. Od roku 2009 se dotace kvůli výpadkům v daňových příjmech snížila.