Za svou kariéru má tato pardubická čtyřka na kontě sedm řadových alb, dvě živé koncertní nahrávky, jedno DVD a jedno EP a přes 1700 odehraných koncertů převážně v Čechách a na Slovensku. Kapela si zahrála také v Polsku, Anglii, Itálii, Holandsku, Německu nebo v Japonsku a zcela právem patří k pravidelným headlinerům tuzemských festivalů. Tedy je co oslavovat. A jak jinak, než velkou narozeninovou koncertní šňůrou. V jejich případě snad ani nelze jinak. Už samotný název turné „Před náma hrajeme my" odkazuje na jednu z připravovaných specialit. Kapela se rozhodla předskočit sama sobě a v akustické podobě tak zahraje set písní, které normálně na koncertech nehraje, ale fanoušci je často vyžadují. A tak zazní písně z prvních demosnímků kapely nebo z prvních nahrávek vůbec.

Další zajímavostí je určitě konkurz na pozounistu pro každý koncert turné, který kapela vyhlásila již během léta. Všichni přihlášení pozounisté si pak společně zahrají na koncertě v Lucerně.

Během turné dojde i na charitativní záležitost. „Na každý z dvaceti koncertů šňůry Před náma hrajeme my jsme nechali vyrobit dva speciální bannery a ty budou následně viset až do konání koncertu na místě, kde se scházejí návštěvníci. Na bannerech, které jsme pojmenovali „fixí fixely", jsou naše koncertní fotografie z uplynulých dvaceti let. Vznikly díky mnohaletému časosběru našeho kamaráda, fotografa Aleše Formánka a vlastně zachycují to, proč a jak hrajeme. Každý banner je takové naše společné srdce bušící v toku času," říká frontman Márdi. Fotograf Aleš Formánek na dotaz, proč fotím Vypsanou fixu, odpovídá: „Mám je rád a je mi blízké to, co dělají". Jednoduché a výstižné. Je v tom ale trochu víc. „Všechny bannery vydražíme prostřednictvím našeho facebooku, kde budou jejich náhledy vystaveny. Podepíšeme je a následně předáme přímo na koncertě těm, kteří je vydražili. Celkovou vybranou částku pak vydělíme čtyřmi a každý z nás podpoří svým dílem nějakou dobrou věc nebo organizaci dle svého uvážení," dodává ještě Márdi.

Tím ovšem výčet toho, co vše se na turné odehraje, nekončí. Kapela slibuje hosty a připravuje se i retrospektivní projekce. Vstupenky na třebíčský koncert lze zakoupit u pokladny Národního domu a na www.mkstrebic.cz. Koncert začíná ve 20 hodin v Národním domě v Třebíči.