Petr Bende v Čáslavicích

Zpěvák, kytarista, bubeník, účastník jedné z nejznámějších pěveckých soutěží a držitel Českého slavíka v kategorii Skokan roku Petr Bende vystoupí se svojí kapelou Petr Bende Band v pátek 7. července v Čáslavicích. Koncert začne ve 20 hodin v kulturním domě. Hosty koncertu budou cimbálista Michal Grombiřík a děti z pěveckého sboru ZŠ Čáslavice.

Buď Fér a ochutnej africkou hudbu

Odpoledne s africkou hudbou a fairtradovou kávou se uskuteční v neděli 9. července od 16.30 do 19 hodin v areálu zámeckého parku v Třebíči. Akci zahájí ukázka tanců Arabky z Vysočiny, následovat bude vystoupení nejpopulárnějšího souboru Afriky Iyasa ze Zimbabwe a na závěr si sami návštěvníci budou moci vyzkoušet tanec s lektorkou Simonou Prokůpkovou. Svojí návštěvou lidé podpoří myšlenku Fair trade neboli spravedlivého obchodu, který dává lidem ze zemí Afriky a Asie možnost uživit se vlastí prací.

Z výstavy Světem bublinek s třebíčskou Zonkou v Galerii Ladislava Nováka v Třebíči.
OBRAZEM: Třebíčská Zonka dala jméno limonádě

Večerní prohlídky zámku v Náměšti

V prostorách náměšťského zámku v pátek 7. července a v sobotu 8. července znovu ožije slavný příběh Alexandra Dumase o lásce, zradě a pomstě – Hrabě Monte Christo. Tento legendární příběh nejspíše zahřeje srdce každého romantika. Prohlídky jsou vhodné pro celou rodinu a budou v oba dva dny probíhat každou hodinu od 18 do 22 hodin. Prohlídka potrvá asi 50 minut. „Protože kapacita jedné skupiny je omezena počtem 45 osob, doporučujeme zájemcům rezervaci na adrese namest@npu.cz nebo na tel. č. 568 620 319,“ zve kastelán Marek Buš.

Kinematograf Bratří Čadíků

Letní kino na Masarykově náměstí v Náměšti nad Oslavou nabídne tento víkend hned tři nové, české filmy. V pátek to bude film Teorie Tygra, v sobotu dokumentární film Trabantem do posledního dechu a v neděli sérii zakončí film Všechno nebo nic. Promítat se začne každý den od 21.30 hodin.

Pálovská neckyáda

Neckyáda v Pálovicích na Jemnicku se uskuteční v sobotu 8. července ve 14 hodin u rybníku Lukavec u Pálovic (4 km od Jemnice). Jedná se o soutěž netradičních plavidel o hodnotné ceny. Akce je určena zejména pro plavce, občerstvení je zajištěno a také soutěže a atrakce pro děti jsou připraveny.

Nové lanové hřiště u hvězdárny v Třebíči.
U hvězdárny v Třebíči je nové lanové hřiště pro děti