„Ještě před zahájením Hudebních sklepů jsme si z nabídky účinkujících, kterých je v seznamu na tři sta, mohli vybrat umělce prezentující různé hudební žánry. Na rozjezd jsme zvolili známé zpěváky a hudebníky. Mezi ně Miroslav Paleček rozhodně patří,“ sdělila ředitelka Městského kulturního střediska Beseda Jaromíra Hanáčková.


Miroslav Paleček nezazpívá v budějovické Besedě se svým dlouholetým kolegou, ale vystoupí sám. „Michael Janík nepřijede. Snažili jsme se jej pro vystoupení v Besedě získat, ale už na turné a koncerty mimo Prahu nevyjíždí,“ konstatovala ředitelka.


Duo Paleček – Janík začínalo na konci 60. let minulého století na Karlově mostě. Odtud vedla jejich cesta na pódium legendárního Divadla Semafor, kde se zastavili na dlouhých pětadvacet let. Je to až k nevíře, že tato dvojice spolu hraje už více než 40 let.


Komorní prostředí


Návštěvníci Besedy se i bez účasti Michaela Janíka mohou těšit na známé písničky, které spolu složili, hráli a hrají. Chybět nebude Valčíček, Prodavač limonád nebo Slušovická romance. „Každý z pořadatelů Hudebních sklepů si může vystoupení zorganizovat, jak chce. My jsme zvolili komornější prostředí. Chtěli bychom navodit intimní a pohodovou atmosféru, proto jsme pro všechna vystoupení v rámci Hudebních sklepů zvolili stolovou úpravu, osvětlení svíčkami a nebude chybět ani dobré víno,“ dodala Jaromíra Hanáčková.


Koncert Miroslava Palečka proběhne v Besedě 21. října od 19 hodin. Vstupné činí 80 korun.