Jako první se v Třebíči uskuteční projekt Čtení ke kafi, které divákům a posluchačům nabídne 9. března v expozici Franta scénické čtení fejetonů z rukopisů Daniely Zbytovské. Číst budou od šesti hodin večer herečky Daniela Zbytovská, Nikola Zbytovská a Barbora Seidlová.

„Autorské divadlo Maléhry přichází opět s něčím nevšedním. Po několika úspěšných divadelních inscenacích se rozhodly herečky vytvořit pořad, který nabídne možnost bližšího kontaktu s publikem, přímé reakce a sdílení. Scénické čtení doplníme úsměvnými komiksy Venduly Chalánkové,“ uvedli pořadatelé na internetových stránkách.

Z komornějšího prostředí se druhý den umělkyně přesunou do Divadla Pasáž, kde ve stejném složení odehrají pohádku pro děti s názvem Ježibaby a ženichové. Příběh o dvou neposedných ježibabkách Rozáře a Bumbáře a jejich starostlivé mámě Košťalindě odehrají ve čtyři hodiny odpoledne.

Vstupenky na Čtení ke kafi jsou k dostání za sto korun. Za dětské představení rodiče zaplatí 140 korun, děti mají vstup o čtyřicet korun levnější.

Skupina Frigg .
Folkové prázdniny letos otevře finská skupina Frigg