Pátek 6. dubna

Třebíč

Předvelikonoční koncert

Zadní synagoga, 19 hodin

Australský muzikant Rowen Slocombe zahraje dnes v Zadní synagoze. Koncert, v němž zazní hudba celého světa napříč časem a žánrem pro veřejnost připravili vodní skauti ze Žluté ponorky. Začátek je v 19 hodin.

Městská věž

Třebíčská městská věž se otevře návštěvníkům. Podívat se na město shůry mohou zájemci od dnešního dne včetně velikonočního pondělí od 10 do 12 hodin. Odpoledne pak mezi 13. a 17. hodinou.  

Ivan Hlas

 Hudební klub B se dnes večer promění v pražskou Hanspaulku. Od 21 hodin zde vystoupí Ivan Hlas trio.

 HROTOVICE

Hrkání

Tradiční předvelikonoční hrkání je na programu Mateřského centra Andílci v Hrotovicích. Sraz je dnes u centra. Průvod se po městě vydá v 16.30 hodin.

Sobota 7. dubna

Kramolín

Loď Horácko

Přístav Kramolín, ve 13 hodin

Víkendová plavba je na programu v sobotu a v neděli na dalešické přehradě. Loď Horácko vyplouvá z kramolínského přístaviště ve 13 hodin. Mimořádná velikonoční plavba se uskuteční i v pondělí. Malí pasažéři se povezou za čokoládové vajíčko zdarma. Loď vyplouvá ve 13 hodin.

Trnava

Tulák

Kulturní sál, od 17 hodin

Představení Piskáčkovy operety Tulák uvede v kulturním sále budišovský ochotnický spolek. Začátek je v 17 hodin.

Jaroměřice nad Rokytnou

Jarní těšení

Zámek, od 8. do 9. dubna

Bohatý program v duchu Velikonoc bude v sobotu a v neděli na programu v zámku v Jaroměřicích. Připravena je malérečka zdobící vajíčka. Divadlo pro děti, tradiční trh a zdobení velikonočních perníčků. Jarně vyzdobený zámek je otevřen od 9 do 16 hodin.

Island

Kavárna splněný sen, od 7. dubna do 31. května

Fotografie Jana Suchardy budou od soboty do 31. května k vidění v kavárně Splněný sen v prostorách jaroměřického zámku. Otevřeno je v dubnu od 10 do 16 hodin o víkendech a na pondělí Velikonoční.

Březník

Šikovné ruce

Obecní úřad, od 15 do 18 hodin

V sobotu a v neděli představí své výrobky obyvatelé Březníku. K vidění budou háčkované, pletené i vyšívané dekorace a oblečení. Chybět nebudou ani výrobky ze dřeva. Vše pochází od místních obyvatel.

Třebíč

Velikonoční hrkání

Žižkova mohyla, ve 14 hodin

Tradiční hrkání je na programu v sobotu odpoledne. Průvod se vydá na cestu ve 14 hodin, projde židovskou čtvrtí na Žerotínovo náměstí.

Vladislav

Jarní procházka

Sokolovna, od 9 hodin

Třebíčský klub turistů připravil na sobotu pochod na dalešickou přehradu. Pro pěší jsou připraveny trasy 4,13,30 a 39 kilometrů. Cykloturisté mohou využít trasy dlouhé 29 a 46 kilometrů. Start je u vladislavské sokolovny.

Neděle 8. dubna

Červená Lhota

Tulák

Kulturní sál, od 15 hodin

Představení Piskáčkovy operety Tulák uvede v kulturním sále budišovský ochotnický spolek. Začátek je v 17 hodin.

Dolní Vilémovice

Setkání při dechovce

Kulturní dům, od 18 hodin

Příjemné nedělní odpoledne nejen pro obyvatele Dolních Vilémovic je připraveno na nedělní podvečer. Začátek Setkání při dechovce, tentokrát s Doubravankou začíná v 18 hodin. Výtěžek ze vstupného bude věnován Diakonii ČČE Myslibořice.

Třebíč

Dvojkoncert

Hudební klub B, od 21 hodin

Příprava na pondělí Velikonoční bude probíhat v neděli na Béčku. Od 21 hodin vystoupí S.O.P.E.L. a Čistej průstřel.

Police

Hledání velikonočních vajíček

Zámecký park, od 14 hodin

Tradiční předvelikonoční sbírání vajíček v zámeckém parku je připraveno na nedělní odpoledne v Polici. Začátek je ve 14 hodin.