Pátek 2. března

Třebíč

Mládež v akci

Domeček Halahoje, od 19 hodin

Co všechno nabízí projekt Mládež v akci se zájemci dozvědí dnes v podvečer v Domečku Halahoje. Jak se pomocí tohoto programu seznámit s lidmi z různých evropských zemí, nebo jak lze vyrazit do zahraničí jako dobrovolník či co nabízí grantový systém Evropské komise budou prozradí od 19 hodin Tomáš Protivínský a Jan Dvořák.

Sobota 3. března

Kostníky

Košt slivovice

Kulturní dům, od 15 hodin

Ochutnávka domácí slivovice a dalších destilátů je připravena na sobotní odpoledne v kulturním domě v Kostníkách. Začátek je v 15 hodin, počet účastníků je omezen na padesát.

Kramolín

Loď Horácko

Dalešická přehrada, ve 13 hodin

Mimořádná plavba lodě Horácko je připravena na sobotu i neděli. Na hladinu dalešické přehrady se loď vydá ve 13 hodin.

Jaroměřice nad Rokytnou

Přednáška a beseda

ZŠ O. Březiny, od 16 hodin

Povídání s klinickým psychologem Karlem Plockem je připraveno na sobotní odpoledne v Jaroměřicích. Setkání spojené s besedou začíná v prostorách základní školy v 16 hodin.

Rudíkov

Turnaj ve třech v mariáši

Sokolovna, od 9 hodin

Předposlední turnaj Přeboru Vysočiny a Brněnska ve voleném mariáši trojic je na programu v sobotu v rudíkovské sokolovně. Přijít si zahrát korunový mariáš může každý. Začátek je v 9 hodin.

Jemnice

Vernisáž

Letní kino, od 13 hodin

Snímky pěti mladých fotografů budou od soboty do úterý 6. března k vidění v jinak běžně nedostupných prostorách jemnického letního kina. Slavnostní vernisáž účastníků soutěže Mládí za objektivem začíná ve 13 hodin.

Na punk

Restaurace Na Podolí, od 20.30 hodin

Hned tři punkové kapely se představí v sobotu večer v jemnické restauraci Na Podolí. Od 20.30 hodin vystoupí Pracovní úraz, Novoveska a Fuckear. Koncert je součástí workshopu fotografů, kteří se budou pod dohledem zkušeného fotografa snažit zachytit atmosféru kulturní akce.

Petrůvky

Turnaj v Člověče, nezlob se

V sobotu odpoledne se v kulturním domě v Petrůvkách sejdou hráči Člověče, nezlob se. Ten je určen dětem i dospělým. Začátek nelítostného boje je v 16.30 hodin. 

Hluboké

Sousedský košt slivovice

Kulturní dům, od 18 hodin

Už pošesté se sejdou obyvatelé Hlubokého, aby společně ochutnali svoje pálenky. Kromě destilátů se bude ochutnávat i bábovky. Začátek Sousedského koštu slivovice je v 18 hodin.

Třebíč

Zdeněk Bína a Honza Urbanec

Společné vystoupení dvou vynikajících muzikantů je na programu v sobotu večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

Mezinárodní košt slivovice

Zahrádkářský dům, od 14 hodin

Domácí pálenky ze všech možných druhů ovoce se budou v sobotu odpoledne ochutnávat v Zahrádkářském domě. Koštovat se budou vzorky od amatérů i profesionálů. Program kromě konzumace nabízí i vystoupení zpěváka lidových písní Jožky Šmukaře, hostem koštu bude Milan Šimáček, herec a publicista.

Mandrage

Národní dům, 19.30 hodin

Vystoupení jedné z nejpopulárnějších hudebních skupin u nás  

kapely Mandrage proběhne v sobotu večer v Národním domě. Kromě samotného vystoupení si členové kapely připravili pro své fanoušky autogramiádu,společné focení a Afterparty.

Neděle 4. března

 Kralice nad Oslavou

 Don Quijote de la Ancha

Sokolovna, od 17 hodin

Don Quijot trochu jinak bude k ůvidění v neděli odpoledne v kralické sokolovně. Představení v němž se představí francouzský chůdolezec Lennoir Montain. Začátek je v 17 hodin.   

Dalešice

Turnaj v mariáši

Pivovar Dalešice, od 15 hodin

Tradice mariášových turnajů v prostorách pivovarské restaurace pokračuje i v letošním roce. Začátek prvního v roce 2012 je v neděli v 15 hodin, vstupné je 50 korun.