Pátek 7. října

Třebíč

Klub seniorů
Národní dům, od 14 hodin
Zajímavé povídání o své cestě po Sicílii a Liparských ostrovech si pro seniory připravila Miluška Mrvková. Začátek je v malém sále Národního domu ve 14 hodin.

Zapomenutý čert
Knihovna Modřínová, od 19 hodin
Pro malé a velké je v pobočce Městské knihovny Třebíč v Modřínové ulici připravena pohádka- O Zapomenutém čertu budou od 19 hodin hrát členové souboru Ampulka.

Švédova trojka
Halahoj, 19 hodin
Vystoupení moravskokrumlovské folkové kapely Švédova trojka je připraveno na páteční večer v Halahoji. Začátek je v 19 hodin.

Moravské Budějovice

Podzimfest
Zahrádka Besedy, od 20 hodin
Kapely z Moravských Budějovic a okolí se dnes večer představí v Podzimfestu. Přehlídku zahájí MayDay, poté přijdou na řadu FunKids, Acheron, Jack-off a Vobruč Band. Vstupné je jednotné a činí 50 korun.

Police

Broučkiáda
Základní škola, od 17.30 hodin
Všichni motýlci, broučci a berušky jsou vítání v polické škole dnes večer. Právě pro ně je připraveno zábavné odpoledne. S sebou dobrou náladu a lampión.

Sobota 8. října

Náměšť nad Oslavou

Drtikol
Sokolovna, od 9.30 hodin
Orientační závod dvojic horských kol je připraven na sobotu v Náměšti nad Oslavou. O titul Drtikola se začne na trati dlouhé od 40 do 50 kilometrů bojovat od 9.30 hodin.

Třebíč

Kynologický klub
Sokolský stadion, od 13 hodin
Ukázky šikovnosti svých psů předvedou v sobotu odpoledne na Sokolském stadionu členové třebíčského kynologického klubu. Začátek je ve 13 hodin.

Podzimní dekorace
Třebíčské centrum, od 14 hodin
Podzimní aranžmá do bytu i pro radost se budou vyrábět pod dohledem zkušené lektorky v Třebíčském centru. Začátek je ve 14 hodin.

Ura Sound System
Hudební klub B, od 21 hodin
Nášlapný večírek s Ura Sound Systémem je připraven na sobotní večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

Smrk

Moravia Cup
Smrk, od 12.30 hodin
Závěrečný závod Stomp Moravia Cupu je na programu v sobotu na trati ve Smrku. Start je naplánován na 12.30 hodin.


Jaroměřice nad Rokytnou

Pásmo poezie a hudby
Oslavy životního jubilea Ludmily Klukanové se uskuteční v sobotu v budově školy v Jaroměřicích. Z její tvorby budou od 16 hodin předčítat Marie Michálková a Jiří Höfer. Závěr bude patřit autorce samotné, která přečte ukázku z právě vydané knihy Podzimní čas nastal, chybět nebude ani autogramiáda.

Střítež

Výstava
Kulturní dům, od 8. do 9. října
Ovoce, zelenina a květiny budou v sobotu a v neděli k vidění v kulturním domě ve Stříteži. Chlubit se se svými exponáty budou zahrádkáři ze Stříteže v sobotu od 14 do 18 hodin, v neděli pak mezi 9. až 18. hodinou.

Čáslavice

Drakiáda
Hřiště, od 14 hodin
Letecký den je připraven na sobotní odpoledne v Čáslavicích. Přehlídka všemožných létajících objektů a draků začíná na tamním hřišti od 14 hodin.

Třebíčsko

Dny otevřených ateliérů 2011
Třebíčsko, od 8. do 9. října
Do letošního ročníku Dnů otevřených ateliérů se zapojily i dílny, ateliéry a galerie na Třebíčsku. Zájemci mohou navštívit v Třebíči Galerii Malovaný dům, kde probíhá výstava Jana Saudka, Galerii Kruh v v ulici Leopolda Pokorného a Galerii Marie Šmýdové v Blahoslavově ulici. Svůj fotoateliér zpřístupní Jaroslav Nix v Moravských Budějovicích a kovářskou dílnu Václav Noha ve Štěměchách.

Trnava

Králičí hody
Kulturní dům, od 13 hodin
Zvací jízdou po obci začnou ve 13 hodin v Trnavě. Od 14 hodin bude se program uskuteční v kulturním domě. Kromě králičích dobrot budou na místě k dostání potřeby pro chovatele, dojde na promítání filmu a ukázka vykostění králíka. Od 19 hodin vystoupí Jarda Hypochondr a Divná parta. Od 20.30 hodin zahraje skupina Hannah.


Neděle 9. října

Třebíč

Herci jsou unaveni
Divadlo Pasáž, od 19 hodin
Komedii Herci jsou unaveni uvede v neděli večer v Pasáži pražská agentura Harlekýn. V režii Jana Nováka se představí Svatopluk Skopal, Naďa Konvalinková, Jan Čenský, Martin Zahálka. V alternacích pak Simona Postlerová nebo Vendulka Křížová a Lenka Zahradnická nebo Barbora Petrová. Začátek představení je v 19 hodin.


Kněžice

Ovčí den
Chaloupky, od 10 do 16 hodin
Ve znamení ovcí, oveček a beránků bude probíhat Ovčí den na Chaloupkách. Kromě zvířat jsou pro návštěvníky připraveny ovčí speciality, ukázka práce ovčáckého psa i stříhání ovcí. Součástí bude i ochutnávka mléčných produktů a mléčná dílna. Zpestřením bude vystoupení dudáka. Začátek je v 10 hodin, vstupné je 30 korun.


Opatov

Pochod
Sraz pod kostelem, od 13 hodin
Zajímavá vycházka po okolí Opatova a Předína je připravena na nedělní odpoledne v Opatově. Sraz zájemců je ve 13 hodin pod kostelem.