Pátek 22. července

Třebíč

Prázdninový mix
Hudební klub B, od 21 hodin
DJ Ill Rick spolu s přáteli vystoupí dnes večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

Motorachot

Cihelna Třebíč, od 22. do 25. července
Setkání motorkářů proběhne od dnešního dne až do neděle v Cihelně u Třebíče. Kromě zajímavých a netradičních soutěží je připravena celá řada hudebních vystoupení. Dnes večer se představí kapely Spirit Rock, Zeus a Oran-Gutan. Sobota nabídne K2, Smashed Face, Crash Road, Absolute Zero, a Vilém Čok & Bypass. Kromě toho je připraveno šermířské vystoupení a tanečnice.

Sobota 23. července

Benetice

Hry bez hranic
Benetice, od 13 hodin
Tradiční zábava pro obyvatele Benetic a nejen pro ně je připravena na tuto sobotu. Hry bez hranic letos nesoucí podtitul cirkus odstartuje tradiční průvod ve 13 hodin od tamního úřadu.

Lesonice

Lesonický triatlon
Fotbalové hřiště, od 15 hodin

Výčapy

Carmen
Areál Na kopci, od 18 hodin
Čtvrt století své existence oslaví legendární třebíčská kapela Carmen. Tradiční koncert okoření svou přítomností nejen zpěvák Petr Bende, ale po deseti letech se výjimečného vystoupení zúčastní i bývalý zpěvák Vlasta Zahrádka. Koncert začíná v 18 hodin. Jako předkapely zahrají mpDvojka a Sillage.

Náměšť nad Oslavou

Folkové prázdniny
Náměšť nad Oslavou, od 23. do 31. července
Folkové prázdniny zahájí v sobotu večer vystoupení Idy Kelarové a kapely Jazz Famelia. Ze zahraničních interpretů se představí vynikající maďarský houslista Félix Lajkó. Slavnostní zahájení proběhne v 19 hodin.

Nová Ves

Chlapský den
Fotbalové hřiště, od 14 hodin
Hod sudem od piva, pneumatikou či motačce bude v sobotu odpoledne soutěžit mužské obyvatelstvo Nové Vsi. Na své si přijdou i ženy. Ty čeká mimo jiné hod galuskou. Začátek je ve 14 hodin, vstupné je dobrovolné.

Neděle 24. července

Náměšť nad Oslavou

Folkové prázdniny
Náměšť nad Oslavou, od 23. do 31. července
Druhý den folkovek už tradičně patří divadlu. Od 14 hodin se na Masarykově náměstí představí komedianti a kejklíři, kteří zamíří přes historický most k zámku. Návštěvníci se mohou těšit na představení divadla Kufr, Pinocchia Divadla Já to jsem a na hru Andělé z lesa Divadla Líšeň. Večer zahrají Traband, Zuzana Michnová a Oskar Petr spolu s Petr Kalandra Memory Band a Vetex z Belgie.