Pátek 27. května

Náměšť nad Oslavou

Páteční večery
Ateliér ZUŠ, od 20 hodin
V podkrovním ateliéru umělecké školy v Náměšti se bude dnes večer promítat film Hvězdný prach. Začátek je ve 20 hodin, vstup je volný.

Absolventský koncert
Stará radnice, od 16 hodin
Žáci náměšťské umělecké školy předvedou své umění v sále Staré radnice v Náměšti. Začátek absolventskému koncertu je v 16 hodin.

O zlomenou poloosu
Náměšť – Jedov, 27. a 29. května
Tradiční terénní závod vojenských vozidel do roku výroby 1965 bude probíhat od dnešního dne do neděle v okolí Náměště nad Oslavou. první vozy se na 41 kilometrů dlouhou trať jubilejního XX. ročníku vyrazí v sobotu v 8.30 hodin. V odpoledních hodinách je v Jedově připravena ukázka zásahu hasičů Armády České republiky.

Zámek patří dětem
Státní zámek, od 28. do 29. května
Žáci deváté třídy ze Základní školy Komenského v Náměšti se o víkendu představí v roli průvodců. Na nedělní odpoledne si žáci pro návštěvníky připravili vystoupení pěveckého a dramatického kroužku. Začátek tohoto vystoupení je ve 13.15 a ve 14.15 hodin.

Hrotovice

Lotrando opět v akci
Mateřské centrum, od 16 hodin
Zajímavá hra je pro malé i větší děti je připravena na dnešní odpoledne v Hrotovicích. Řádit s loupežníkem Lotrandem mohou zájemci od 16 hodin.

Třebíč

Semestr v Jižní Koreji
Halahoj, od 19 hodin
O své zážitky z pobytu v Jižní Koreji se dnes v podvečer v Domečku Studentského klubu Halahoje podělí Filip Rosenkranc.

Slavnosti piva
Zimní stadion, 27. a 28. května
Zimní stadion i přilehlá ulice spolu s parkovištěm budou dnes a zítra místem konání XVI. ročníku Slavností piva. Program startuje dnes v 15 hodin. Kromě nabídky různých druhů piv je připraven i bohatý program v němž se mimo jiné představí Xindl X, Tomáš Klus či Helena Zeťová.

Sobota 28. května

Dukovany

Cestičky kolem Dukovan

ZŠ a MŠ Dukovany, od 8 hodin
V pořadí 6. ročník turistického pochodu Cestičky kolem Dukovan startuje v sobotu od 8 do 9 hodin od budovy tamní školy. Na účastníky čeká na trase hned několik kontrolních stanic se zajímavým programem.

Římov

Dětský den
Budova bývalé školy, od 14 hodin
Spousta sladkostí, her a zábavy je připravena na sobotní odpoledne v Římově. Na závěr programu je připravena ukázka leteckých modelů a diskotéka.

Náměšť nad Oslavou

Biojarmark
Areál Habitatu, od 9 do 16 hodin
Tradiční biojarmark bude probíhat v areálu firmy Habitat v Náměšti nad Oslavou. Kromě regionálních potravin jsou pro návštěvníky připraveny i ukázky tradičních řemesel. Od 13 hodin projížďka dětí na koních i vystoupení tanečního kroužku Křemínek.

Náměšť – Čučice
Sokolovna, od 6 do 10 hodin
Už 36. ročník turistického pochodu Nejen Praha Prčice také Náměšť – Čučice bude probíhat v sobotu probíhat v okolí Náměště. Start tras 40 a 50 kilometrů bude probíhat od 6 do 7 hodin. Účastníci zbylých tras odstartují od 7 do 10 hodin.

Třebíč

Concentus Moraviae

Bazilika svatého Prokopa, v 19 hodin
Zahajovací koncert letošního ročníku Mezinárodního hudebního festivalu 13 měst proběhne v sobotu v bazilice svatého Prokopa a Panny Marie v Třebíči. Od 19 hodin zahraje Filharmonie Brno a Český filharmonický sbor Brno a sólisté pod vedením dirigenta Kaspara Zehndera.

Cesta za čerstvým vzduchem
Městská věž, od 13 do 17 hodin
Podpořit myšlenku zdravého života bez kouření mohou v sobotu všichni příznivci zdravého životního stylu. V rámci světového dne bez tabáku se budou moci zájemci podívat na městskou věž zdarma. Od 14 do 16 hodin zde bude rovněž probíhat měření krevního tlaku, tuku, cukru i cholesterolu.

AC&DC revival
Hudební klub B, od 21 hodin

Neděle 29. května

Hrotovice

Dětský den
Zahrada mateřské školy, od 13 do 17 hodin
Skákací hrad, klaun Hugo, facepainting, modelování balónků, spousta her a zábavy je připravena na nedělní odpoledne v Hrotovicích. pro prvních 200 dětí je připraven malý dárek.

Náměšť nad Oslavou

Výstava
Galerie 12, od 29. května do 30. června
Malby, kresby, grafiky a různé objekty výtvarníka Rostislava Pospíšila budou od neděle do 30. června budou k vidění v náměšťské Galerii 12.

Jarní koncert
Sokolovna, od 16 hodin
účastníci národních soutěží základních uměleckých škol vystoupí v neděli v náměšťské sokolovně. V programu vystoupí i komorní orchestr Cantorum.

Okříšky

Okříšský folklórní festiválek
Areál za hasičárnou, od 15 hodin
Hned tři dětské folklórní soubory se v neděli odpoledne představí v premiérovém festivalu. Kromě domácího Okřešánku vystoupí jihlavský Dřeváček a Rouchováček z Rouchovan. Začátek je v 15 hodin.

Moravské Budějovice

XXI. festival Miroslava Kratochvíla
Letní kino, od 14 hodin
Přehlídka nejlepších dechových kapel bude probíhat v neděli v Letním kině v Moravských Budějovicích. Od 14 hodin se představí domácí Dubňanky, Babouci, Stříbrňanka a Kumpánovi muzikanti. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do budějovické sokolovny.

Třebíč

V bílém
Hudební klub B, od 19 hodin
Křest básnické sbírky Blanky Fišerové nazvané V bílém bude probíhat v neděli v podvečer v Hudebním klubu B. Jako hosté vystoupí Jan Hanousek – violoncello, Jana Alfabeta Cindlerová – klavír a Rudolf Fišer.

Dětský den
Louka na Hrádku, od 14.30 hodin
Zábavné hry o ceny, projížďka na koních, lanové aktivity či lezecká stěna to všechno a spousta dalších aktivit bude připravena v neděli na louce u DDM na Hrádku. Začátek je ve 14.30 hodin.

Mezinárodní den dětí
Agentura na hlídání dětí, od 15 hodin
kromě různých zábavných aktivit je pro návštěvníky dne dětí v Agentuře na hlídání dětí připraveno občerstvení a živá hudba.

Hrutov

Louka plná orchidejí
Hrutov, od 10 do 15 hodin
Prohlédnout si překrásné květy orchidejí budou moci zájemci v neděli u Hrutova. Průvodci přírodou budou pracovníci z Chaloupek.