Pátek 20. května

Třebíč

Setkání Na kopci
ZŠ Na Kopcích, od 17 hodin
Jubilejní 10. ročník festiválku Setkání na kopci. Od 17 hodin vystoupí Pavel Pokorný, Ondra Herzán, Libor Štveráček, Pavel Jílek, Kuspokon, H – Quartet, Sextet 6 tet, Červen 29 a Barel rock.

Náměšť nad Oslavou

Páteční večery
Podkrovní ateliér, od 20 hodin
Večerní promítání v podkrovním ateliéru ZUŠ v Náměšti bude dnes patřit filmu Imaginárium Dr. Parnase. Začátek je ve 20 hodin, vstup je volný.

Moravské Budějovice

Ekotrh
Zámecké konírny, od 10 do 16 hodin
Nejen eko potraviny budou patřit k hlavním artiklům letošního ekotrhu v Moravských Budějovicích. Kromě nich tu bude i kosmetika, výrobky z biobavlny a chybět nebude ani doprovodný kulturní program, Trh bude v Zámeckých konírnách probíhat dnes od 10 do 16 hodin.

Rokytnice nad Rokytnou

Rokytná fest
Koupaliště, od 20. do 21. května
Dvoudenní festival odstartuje dnes v 16.30 hodin vystoupením první kapely. Kromě dobré muziky jsou pro návštěvníky připraveny grilované dobroty a pivo z tanku. Během dvoudenního hudebního maratónu vystoupí mimo jiné Ready Kirken, Vypsaná fixa, Mňága a Žďorp a celá řada dalších.

Jaroměřice na Rokytnou

Hudební slavnosti
Zámek, Sál předků, od 19 hodin
V rámci letošního ročníku Hudebních slavností vystoupí dnes v podvečer v Sále předků jaroměřického zámku zpěvačka Jitka Zelenková. Prostor dostanou i děti z tamní Základní školy Otokara Březiny se svým programem. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Sobota 21. května

Přibyslavice

Velká pohádková cesta
Fotbalové hřiště, od 8 hodin
Tradiční putování v němž hlavní roli hrají známé pohádkové postavičky je na programu v sobotu dopoledne v Přibyslavicích. Start pohádkové cesty bude probíhat na tamním fotbalovém hřišti od 8 do 11 hodin.

Třebíč

Vycházka psího útulku
Třebíčský útulek, v 9 hodin
Vzít chovance psího útulku na jarní procházku mohou zájemci v sobotu dopoledne. Přidat se mohou i ti, kteří mají čtyřnohé miláčky doma. Sraz zájemců o sedmikilometrový výšlap je v 9 hodin před útulkem.

Václavské putování
ZŠ Horka-Domky, od 8.30 hodin
Už posedmé se mohou vydat na trasu Václavského putování žáci spolu s rodiči ze ZŠ Horka – Domky. Pro účastníky jsou připraveny ukázky vojenské techniky, exotického i dravého ptactva i zdravovědy. Start bude probíhat před budovou školy od 8.30 do 9.30 hodin.

Zahájení provozu
Na Hvězdě, od 9 hodin
Ve velkém stylu bude slavnostně zahájen provoz sportovně – relaxačního areálu Na Hvězdě. Od 9 hodin zde bude probíhat turnaj v Coach – ballu. Od 13 hodin je na programu velký dětský den. Slavnostní zahájení proběhne v 16 hodin. Program poté bude pokračovat hudební produkcí.

Green day
Halahoj, od 9 hodin
Nejen studentům Katolického gymnázia je určen celodenní program nazvaný Green day. Kromě soutěže, jež je zaměřena na ekologické znalosti dojde i na sportovní dovednosti i turnaj v deskové hře Ekopolis.

Náměšť nad Oslavou

Náměšťská placka
Zámecká jízdárna, od 18 hodin
Už 41. ročník přehlídky trampských kapel bude probíhat v Zámecké jízdárně v Náměšti nad Oslavou. V průběhu večera se představí 4 zdi, Careta, Chrpa, Kati, L. Langer, Malden, Marod, Pocity, P.Pokorný, P. Šilhavý, Špunt, Žalozpěv, Červen 29, J. Lukášek a Trilobiti. Začátek je v 18 hodin, vstupné je 90 korun.

Jemnice

O májovou korunku
Areál u sokolovny, od 9 hodin
Nesoutěžní přehlídka mažoretkových skupin bude po celou sobotu probíhat v Jemnici. Začátek je v 9 hodin v areálu u sokolovny. V případě nepříznivého počasí se celý program přesune do sokolovny.

Moravské Budějovice

Divoké kočky
Beseda, od 19 hodin
Se zcela novým pořadem vystoupí v sobotu večer v budějovické Besedě ostravská travesti skupina Divoké kočky. Začátek je v 19 hodin.

Koněšín
Představení
Kulturní dům, 21. a 22. května
Představení pohádky Čáry baby Cotkytle aneb Tři zuby děda Vševěda jsou připravena na sobotu a v neděli v kulturním domě v Koněšíně. Zátek sobotního představení je v 19 hodin, v neděli pak v 17 hodin.

Třebíčsko

Na-Bu-Ko
Cykloturistický den
Koněšín, Budišov, Náměšť nad Oslavou, od 9 do 11 hodin
Tradiční cykloturistický den bude probíhat dnes v Budišově, Koněšíně a v Náměšti nad Oslavou. Start a cíl závodu od 10 do 100 kilometrů je volitelný. Na každém ze tří startovních stanovišť dostanou účastníci plánek s mapkou.

Neděle 22. května

Markvartice

Dětský den
Hřiště za kulturním domem, od 13.30 hodin
odpoledne plné her a zábavy je připraveno pro všechny malé i větší neposedy v Markvarticích. Program doplní ukázka zbraní a bojového umění. Pořadem provází moderátor Milan Řezníček.

Jemnice

O chytré kmotře lišce
Kino Jemnice, od 15 hodin
Divadelní pohádka souboru Andromeda Praha je na programu v neděli odpoledne v sále jemnického kina. Začátek je v 15 hodin, vstupné pro děti 30, dospělí zaplatí 50 korun.

Kralice nad Oslavou

Růže z Argentiny
Sokolovna, od 16 hodin
S představením operety Járy Beneše Růže z Argentiny zavítají do kralické sokolovny budišovští ochotníci. Začátek představení je v 16 hodin.