Pátek 13. května

Náměšť nad Oslavou

Páteční večery
ZUŠ Náměšť, od 20 hodin
Veřejné promítání v podkrovním ateliéru nabídne tento pátek film Brazil. Začátek je ve 20 hodin, vstup pro veřejnost je volný.

Povídání o folkových prázdninách
Špitálek, od 18 hodin
Každoroční setkání před dalším ročníkem Folkových prázdnin proběhne dnes v kapli svaté Anny ve Špitálku. Program nabídne nejen to co bylo v loňském roce, ale poodhalí i něco z toho letošního. Začátek je v 18 hodin.


Provázkování
DDM Radost, 16 hodin
Techniku provázkování si budou moci zájemci o rukodělné kurzy vyzkoušet dnes odpoledne v Domě dětí a mládeže Radost. Začátek je v 16 hodin, cena je 30 korun.

Třebíč

Kontrasty Filipín
Městská knihovna, od 17 hodin
Povídání o Filipínách si na dnešní odpoledne v městské knihovně připravil cestovatel Vojtěch Pacner. Začátek povídání v sále hudebního oddělení, které doplní i obrazová část je v 17 hodin.

Majáles 2011
Studentský Majáles bude probíhat od dnešních odpoledních hodin v areálu Západomoravské vysoké školy. Kromě místních kapel se návštěvníci mohou těšit na Komediograf a kapely Mňága a Žďorp, FruFru, Čankišou a mpDvojka. Začátek programu je ve 14 hodin, vstupné pro veřejnost je 50 korun.

After party
Hudební klub B, od 10 hodin
Pokračování v načatém Majálesu bude probíhat od 22 hodin v Hudebním klubu B.

Tanec ve filmu
Halahoj, od 19 hodin
Druhá část zajímavého povídání na téma tanec ve filmu je na programu dnes v Domečku Halahoje. Začátek je v 19 hodin.


Jaroměřice nad Rokytnou

Sborovna
Lidový dům, od 19 hodin
S komedií Sborovna se dnes večer v jaroměřickém Lidovém domě vystoupí Divadlo Pavla Trávníčka. Začátek představení, v němž účinkují Pavel Trávníček, Kateřina Kornová, Uršula Kluková či Luboš Xaver Veselý je v 19 hodin, vstupné je 230 korun.

Sobota 14. května

Číměř

Mariášový turnaj
Společenské centrum, od 8 hodin
Všem příznivcům mariáše je určen sobotní turnaj v číměřském Společenském centru. Prezentace účastníků bude probíhat od 8 hodin, start samotného turnaje je v 9 hodin.


Jinošovské studánky

Jinošovská náves, od 8 do 10 hodin
Už 33. ročník procházky kolem jinošovských studánek je připraven na sobotu. Prezentace účastníku bude probíhat od 8 do 10 hodin. Na trase je celkem devět zastavení. Na konci pochodu je připraveno občerstvení i kulturní program.

Třebíč

Férová snídaně
Žižkova mohyla, od 9 do 11 hodin
Snídaňový happening proběhne v sobotu dopoledne u Žižkovy mohyly na Hrádku. Oslavit tak Světový den pro fair trade může i široká veřejnost.

Dopravní dopoledne
Karlovo náměstí, od 9 hodin
Nejnovější vybavení městských strážníků, třebíčských policistů i hasičské jednotce bude k vidění v sobotu dopoledne na Karlově náměstí. Kromě techniky jsou připraveny i hry, atrakce i simulátory.

Pochod Třebíč - Budíkovice
ZŠ T.G. Masaryka, od 8.30 do 10 hodin
Toulavé jarní kilometry pro malé i velké si na sobotní dopoledne připravila družina Základní školy T. G. Masaryka. Start pět a půl kilometrů dlouhého pochodu bude probíhat od 8.30 do 10 hodin, cíl je v Budíkovicích.

Z kopců do přírody
ZŠ a MŠ Na Kopcích, od 8 do 10 hodin
Nejen pro pěší je určeno sobotní putování Z Kopců do přírody. Na výběr X. ročníku je hned několik tras i pro cyklisty. Startovné je pro dospělé 20, pro děti 10 korun, rodinné pak činí 40 korun.

Tvořivé odpoledne
Třebíčské centrum, od 14 hodin
Rukodělná dílna, v níž si budou moci účastni naučit techniku pedigu bude v sobotu probíhat v sobotu v Třebíčském centru. Začátek je ve 14 hodin.

Le Garden
Hudební klub B, od 20 hodin
Po delší odmlce se na hudební scénu vrací kapela Le Garden. Její vystoupení je připraveno na sobotní večer v Hudebním klubu B. Začátek je ve 20 hodin.

Carcassonne tour
Halahoj, od 9 hodin
Turnaj v deskové hře Carcassonne bude probíhat po celou sobotu v Domečku Halahoje. Začátek je v 9 hodin.

Přednáška
Adventní dům, od 14 hodin
Jak ocenit kvality člověka, co může způsobit nízké sebehodnocení o tom všem bude v sobotu odpoledne povídat Jan Majer v Klubu zdraví. Začátek je ve 14 hodin.

Moravské Budějovice

Koncert
Zimní stadion, od 19 hodin
Hned čtyři kapely zahrají v sobotu večer v moravskobudějovickém zimním stadionu. Jako první vystoupí domácí FunKids, po ní přijde na řadu Narttu, Škwor a Harlej.

Chaloupky

Výprava za orchidejemi
Celá vysočina, od 14. do 15. května
Hned čtyři výpravy po loukách plných orchidejí jsou připraveny na tento víkend na Chaloupkách. Účastníky zajímavé procházky navštíví okolí Hrutova, Horní Krupé, Žďárských vrchů a Velkého Meziříčí.

Zárubice

Čapkovo jaro
Zárubice, od 19 hodin
Výsledky letošního ročníku Čapkova jara budou vyhlášeny v sobotu večer v Zárubicích.


Vladislav

Pohádková cesta
Sokolovna, od 8.30 do 10 hodin
Start pohádkové cesty ve Vladislavi, jen nese podtitul Honba za žebráckým pokladem startuje od vladislavské sokolovny od 8.30 do 10 hodin. Součástí procházky je i doprovodná program, v němž si budou moci účastníci vyzkoušet běh Járy Cimrmana, hod žebráckou holí či jiné, neobvyklé disciplíny. Od 14 hodin bude k vidění technika hasičů a policie. Startovné činí 5 korun.

Neděle 15. května

Moravské Budějovice

Cestovatelská beseda
Beseda, od 20 hodin
povídání Martina Hovorky je připraveno na nedělní odpoledne v budějovické Besedě. Tématem bude od 19 hodin Taiwan, vstupné činí 20 korun.


Kamenná

Duatlon
Koupaliště, od 8.30 hodin
V pořadí třetí závod pro milovníky běhu a cyklistiky je připraveno na neděli v Kamenné. Prezentace závodníků bude probíhat od 8.30 hodin na koupališti. Start je na programu v 10.15 hodin.