Pátek 7. ledna

Třebíč

Matador
Hudební klub B, od 21 hodin
Pořádná porce hudby čeká na návštěvníky Béčka dnes večer. Legendární skupina Matador se postará o parádní rozjezd v Novém roce s s božským Mahym.

Írán
Halahoj, od 19 hodin
O své zkušenosti ze země dvou tváří bude dnes večer v Halahoji povídat Markéta Kutilová.

Večer s Mozartem
Zadní synagoga, v 18 hodin
Setkání s hudbou Wolfganga Amadea Mozarta proběhne dnes v podvečer v Zadní synagoze. Během vystoupení zazní árie z oper Don Giovanni, Figarova svatba a Hobojový koncert C – dur v podání sopranistky Evy Kývalové a barytonisty Romana Hozy. Oba zpěváky doprovodí na klavír Rut Janečková, na fagot Aleš Chutný a na hoboj zahraje Eva Murinová. Chybět nebude ani mluvené slovo. Pár vět o Mozartovi řekne muzikolog Jiří Šafařík a dojde i na úryvky z textů autorky projektu Evy Milotové.

Sobota 8. ledna

Náměšť nad Oslavou

O perníkovou chaloupku
DDM Radost, od 8 hodin
Tradiční šachový turnaj je připraven na tuto sobotu v Domě dětí a mládeže Radost. Soutěž je určena pro děti do 16 let a mladší. O chaloupku z perníku se bude bojovat v několika kategoriích. Startovné je 40 korun.

Průvod Tří králů
Masarykovo náměstí, v 9.45 hodin
Průvod tří mudrců na koních se vydá na svoji pouť v sobotu v 9.45 hodin od budovy radnice. Jejich cílem bude farním dvoře, kde bude živý betlém. Zazní vánoční koledy a chybět nebude ani teplé občerstvení.

Třebíč

Sběratelské aktivity
Restaurace Vysočina, od 15 hodin
Každoroční zhodnocení uplynulého roku je připraveno na tuto sobotu v restauraci Vysočina. O své poznatky se podělí sběratelé. Začátek je v 15 hodin.

Chi – kung
Třebíčské centrum, od 9 do 15 hodin
Jak se zbavit každodenního stresu poradí všem příchozím v sobotu v Třebíčském centru. Svalovou pružnost a načerpat novou energii mohou všichni zájemci od 9 hodin.

V rytmu regee
Hudební klub B, od 21 hodin
Jamaican Sound and Guest zahraje v sobotu večer na Béčku. Začátek je ve 21 hodin.

Neděle 9. ledna

Jemnice

Tříkrálový koncert
Kulturní dům, od 16 hodin
Všem obyvatelů města Jemnice je určen Tříkrálový koncert v tamním kulturním domě. V neděli od 16 hodin v programu vystoupí žáci umělecké školy, Komorní sbor při ZŠ Jemnice. Chrámový sbor při kostele svatého Stanislava, Dačický pěvecký sbor a Kdousovská schola. Vstupné je 30 korun.

Moravské Budějovice

Koncert
Kostel svatého Jiljí, od 15 hodin
Žáci Základní umělecké školy v Moravských Budějovicích zazpívají v neděli v kostele svatého Jiljí. Tříkrálové vystoupení začíná v 15 hodin, vstupné je dobrovolné.

Přeckov

Afrika trochu jinak
Místní hasička, od 17 hodin
Zajímavé povídání o černém kontinentu – Africe je připraveno pro obyvatele Přeckova na nedělní odpoledne. Kromě promítání fotografií budou k vidění i nevšední suvenýry.