Pátek 16. července

Sedlec

Oslavy 100 let školy
Sedlec, od 16. do 18. července
Kulaté výročí školy si o víkendu připomenou obyvatelé Sedlece. Kromě prohlídky budovy tamní školy a školky je připravena i výstava fotografií a hudební vystoupení. Malým i velkým jsou určena záhady a kouzla, která jsou na programu v neděli od 14 hodin. Celý kulturní program se uskuteční v tamním kulturním domě.


Římov

Divadelní představení
Zahrada mateřské školy, od 11 hodin
Brněnské divadelní seskupení Savgoč zahraje v zahradě Mateřské školy v Římově hru Tele. Ta vznikla na motivy hry Hanse Sachse Chtěl vysedět telata.


Třebíč

Hudební Mishmash
Hudební klub B, od 21 hodin
Večer plný hudby, který bude tentokrát zcela v režii DJ Ill Ricka a jeho přátel. Letní Mishmash startuje před západem slunka ve 21 hodin.

Motosraz
Cihelna u Třebíče, od 16. do 18. července
Sraz milovníků motorek bude od dnešního dne až do neděle probíhat v Cihelně u Třebíče. Kromě nablýskaných strojů bude k vidění hned několik hudebních skupin, šermíři a samozřejmě nebudou chybět ani soutěže.

Hartvíkovice

Druhej dech
Hartvíkovická pláž, od 20 hodin
V Autocampu Wilsonka je pro návštěvníky a nejen pro ně připraveno vystoupení country skupiny Druhej dech. Vystoupení začíná mezi 20. a 21. hodinou.


Sobota 17. července

Police

Hrom do Police
Zámecký park, od 20 hodin
Letošní jubilejní 20. ročník hudebního večera Hrom do Police bude patřit nejen country skupině Duha, ale i jejím hostům. Během večera vystoupí Vojta Kiďák Tomáško i skupina The Storm. Začátek je ve 20 hodin.


Kostníky

Humoru není nikdy dost
Kulturní dům, od 19 hodin
Ochotníci z Jiratic vystoupí v sobotu večer v kulturním domě v Kostníkách. Návštěvníky přesvědčí , že Humoru není nikdy dost. Začátek představení je v 19 hodin.

Benetice

Hry bez hranic
Každoroční Hry bez hranic, jsou na programu v sobotu v Beneticích. Po Georgovi Bushovi tentokrát do obce zavítá televize a možná i některé filmové hvězdy. Slavnostní průvod začíná v sobotu ve 13 hodin. Večer zakončí taneční zábava se skupinou Čistej Průstřel.

Hartvíkovice

Barevný den s handicapem
Autocamp Wilsonka, od 10 hodin
Každoroční společensko - sportovní den, který ve spolupráci s Autocampem Wilsonka pořádá Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením proběhne na Hartvíkovické pláži v sobotu. Kromě různých sportovních disciplín je připraven i bohatý kulturní program, v němž například vystoupí zpěvačka Heidy Janků, Petr Poláček s kapelou i Česká Miss Jitka Válková. Začátek akce je v 10 hodin, večer všem zahraje poprocková kapela Ronáta.

Neděle 18. července

Hartvíkovice

Minimiss Kempink a Kempinka
Autocamp Wilsonka, od 14 hodin
Malého missáka a missku budou v neděli odpoledne volit v Autocampu Wilsonka na Hartvíkovické pláži. Připravena je zábavná soutěž a veselá pohádka O statečném Jankovi v podání Divadýlka Mrak.


Dukovany

Nejkrásnější válka
Zámecký park, od 17 hodin
Divadelní představení muzikálu Nejkrásnější válka proběhne v neděli odpoledne v dukovanském zámeckém parku v podání Divadelního kroužku SDH Hlína. Začátek je v 17 hodin, vstup je volný.

Zašovice

Kosení 2010
Statek Zašovice, od 18. do 31. července
Přiložit ruce k dílu mohou od neděle všichni, kterým není ochrana přírody lhostejná. Centrum ekologie na Chaloupkách pořádá, až do konce července, tradiční kosení. Na programu je kosení, sušení a odvoz sena z chráněných luk. Součástí letošního kosení je fotografický workshop. Pro účastníky Kosení 2010 je ubytování a strava zdarma, vlastní kosa je výhodou.