Pátek 13. dubna

Třebíč

Přehlídka sokolských divadel

Národní dům, od 13. do 15. dubna

Celkem čtyři sokolská ochotnická divadla se o víkendu představí v rámci sokolské přehlídky v Národním domě. Drdivadlo² z Telče zahraje v pátek od 19.30 hodin detektivku Když ji zabiješ, není co řešit. Sobota nabídne od 17 hodin komedii Anna v ringu v podáno ODO Opatov, Sokol Dalešice uvede v 19.30 hodin A je to v pytli. Neděle pak bude ve znamení klasické pohádky Český Honza, na programu je v 15 hodin.

Švédova trojka

Halahoj, od 19.30 hodin

Rodinné seskupení Švédova trojka vystoupí dnes večer v Domečku Halahoje. Spolu s ní se představí po delší době i písničkář Ondřej Herzán. Začátek je v 19.30 hodin.

Okrašlovací festival

Hudební klub B, od 21 hodin

Premiérový Okrašlovací festival se uskuteční dnes večer na Béčku. Od 21 hodin postupně zahrají domácí Fru Fru, pražský Muff a bratislavský Longital. Přehlídka kapel začíná ve 21 hodin.

Náměšť nad Oslavou

Čarodějnice do každé domácnosti

DDM Radost, od 16 hodin

Výroba čarodějnic z brambor je na programu dnes odpoledne v Radosti. Začátek je v 16 hodin, vstupné je 20 korun, s sebou bramboru.

Sobota 14. dubna

Jaroměřice nad Rokytnou

Katedrální sbor

Chrám svaté Markéty, od 17 hodin

Smíšený katedrální sbor z anglického Sheffieldu zazpívá v sobotu odpoledne v chrámu svaté Markéty v Jaroměřicích. Na programu jsou duchovní skladby. Dirigovat bude hudební ředitel sheffieldské katedrály Neil Taylor, na varhany sbor doprovodí Anthony Gowing.

Náměšť nad Oslavou

Od křížku ke křížku

Kostel svatého Jana Křtitele, od 9 hodin

Putování jarní přírodou údolím Oslavy a Chvojnice až ke Třem křížům je připraveno na sobotu v Náměšti nad Oslavou. Sraz je v 9 hodin u fary kostela.

Neděle 15. dubna

Zvěrkovice

Seděla pod borovičkou

Kulturní dům, od 14 hodin

Komedii o třech dějstvích odehrají v neděli odpoledne zvěrkovičští ochotníci v kulturním domě. Začátek je ve 14 hodin, vstupné je dobrovolné.

Trnava

Za konikleci

Klubovna U Babáku, od 13 hodin

Výšlap kolem trnavských rybníků za konikleci naplánoval na nedělní odpoledne třebíčský klub turistů. Procházka k Trnavě je dlouhá osm kilometrů, start je ve 13 hodin u klubovny U Babáku.