Stromboli, znovu oživlá legenda z osmdesátých let, má za sebou úspěšný comeback. Vydala nové už platinové album Fiat Lux a po úspěšném vystoupení ve vyprodané O2 Aréně v prosinci 2014 absolvovali řadu sólových koncertu na letních scénách a festivalech.

Členové kapely sklízeli ovace na Colours of Ostrava, na Letním Buchlovském létě, Vysočina festu, Rock bounty festivalu, Rock for people a dalších. Vstoupili v rámci vystoupení na hradě Loket do Beatové síně slávy. V původní sestavě Michal Pavlíček (který v únoru oslaví jubilejní šedesátiny), Bára Basiková, Klaudius Kryšpín, Jiří Veselý, Vendula Kašpárková a Vilém Čok vyráží v únoru na turné s názvem Fiat Lux a v sobotu 20. února 2016 budou mít zastávku i v Třebíči, kde v budově Fóra vystoupí od 20 hodin.

Na samostatných koncertech uslyší posluchači nejen osvědčené skladby z osmdesátých let, ale i nejlepší skladby z posledního alba. Na turné převezme skupina Stromboli i platinou desku Fiat Lux za prodaných tři a půl tisíce nosičů. Koncert v Třebíči se sice koná až za několik měsíců, vstupenky si ale zájemci mohou pořídit již nyní. V předprodeji jsou od včerejška. „Vstupenky zakoupíte u pokladny Národního domu a také na www.mkstrebic.cz přes e-vstupenky," upozornila Eva Malá z Městského kulturního střediska v Třebíči.

Stromboli vystupovali na československé scéně jen čtyři roky (198689), přesto se skupina stala nezapomenutelnou. Ke comebacku ji postrčilo mimo jiné i dočasné obnovení Pražského výběru, s nímž jsou někteří členové Stromboli spojeni .

Pro album Fiat Lux neboli Budiž světlo složil hudbu, autorem téměř všech textů je Vlasta Třešňák, s výjimkou dvou, které napsal scenárista Petr Kolečko.