„Trať v délce 38 kilometrů jsme rozdělili na dva okruhy. Jeden je spíše vyhlídkový, poznávací a vede po silnici. Je určen vozidlům, pro která by jízda terénem nebyla možná. Druhý je pro vojenské veterány tak, aby si kromě krásné krajiny užili i trochu adrenalinu. Mezi závodníky, kteří se v sobotu vydají na trať je Tatra 57 Čína, která sloužila jako terénní osobní automobil,“ řekl spoluorganizátor akce z Veteran clubu Ivan Bazala.


Start vyjížďky je naplánován na 9. hodinu z Náměště nad Oslavou od cihelny. Zde dostanou účastníci mapu a itinerář, podle kterého by měli dorazit do cíle. Připraven je i malý úvod do historie mlýnů. Ostatně s historií se závodníci setkají i na trati.


„V každém mlýně, okolo kterého trať vede, bude na účastníky čekat jeho majitel nebo někdo z našeho klubu a nastíní historii stavby tak, aby až jezdci dorazí do cíle, mohli vyplnit malý vědomostní test,“ upřesnil Bazala. „V cíli pak na každého čeká pamětní list s keramickým medailonkem, který speciálně pro nás vyrobili žáci ze základní školy,“ dodal na závěr organizátor.