Rut Kohnová se zabývá Franzem Kafkou, je tvůrkyní cyklů Domy, Kanálové poklopy a ilustrátorka děl J. A. Komenského a K. J. Erbena. V Třebíči vystavuje starozákonní cyklus. Vernisáže výstavy se Rut Kohnová zúčastnila osobně spolu s dcerou Rachel. Pořad byl věnovaný vzpomínkám na jejího nedávno zesnulého manžela Pavla Kohna.

Dlouholetý redaktor rozhlasové stanice Svobodná Evropa, přežil tři roky nacistického věznění a byl jedním z chlapců zachráněných Antonínem Kalinou v koncentračním táboře Buchenwald. Výstava obrazů Rut Kohnové ´v Zadní synagoze bude k vidění až do 27. srpna.

Ilustrační foto.
Agresivní host chtěl nalít, i když měl zjevně dost

Rut Kohnová (1937, Třebušice u Mostu) v roce 1967 emigrovala do Německa a v současné době žije v Rottalu u Mnichova. První velkou výstavu měla v roce 1977 v Mnichově, v následujících letech vystavovala například v Grand Palais v Paříži, v Galerii Conrad v Basileji nebo ve Stadtmuseum Deggendorf. V rodné zemi se mohla prezentovat až po roce 1990. Vedle tradičních technik, jako je kresba, akvarel, olejomalba, tvoří také vlastní originální metodou – kresbou na neopracované překližky.