„Za volantem trávím hodně času, minulý rok jsem najezdil 88 tisíc kilometrů. Na jednu stranu je to zdlouhavé cestování, na stranu druhou inspirativní klid, možnost přemýšlet,“ řekl Bende.


Prozradil také, že v hlavě nosí nový koncertní projekt, který by chtěl realizovat v příštím roce. Pokud se vše podaří, mohl by vyjít i na DVD.


Finalista soutěže SuperStar odpovídal například i na to, čeho se bojí, zda chodí do kina či jakou má značku telefonu. Fanynky zajímala i jeho svatba.


„Nemyslíš, že řetězem na nohu uvázaným přijdeš o přízeň některých do tebe zamilovaných fanynek?“ ptala se Alena.


„Myslím, že ne. O řetěz přece nejde. Je to další etapa mého života a ti věrní půjdou se mnou,“ reagoval Bende.


Petra Bende čeká v sobotu koncertní vystoupení s třebíčskou skupinou Carmen ve Výčapech, na které chodí dvě, možná i více generací příznivců.


„Jako člen kapely Carmen se cítím hrdě už od roku 1999. Je to pro mě velká čest a radost každý rok zazpívat ve Výčapech,“ zmínil Bende.


„Tento den není jenom o hudbě a písničkách, ale taky o setkávání se lidí, kteří si za celá léta působení kapely mají co říct a přišli si zazpívat,“ dodal.


Petr Bende jako hudebník začínal u bicích nástrojů. Od třinácti začal skládat vlastní písničky s kytarou. „Chtěl jsem je veřejně zpívat. K tomu mi dopomohl festival Porta a od té doby stojím s kytarou před mikrofonem. A co mě nejvíc baví na muzice? Všechno. Tóny, harmonie, poslech a skládání nových kompozic. Nádhera,“ podotkl.


Otázky i odpovědi si můžete prohlédnout zde.