„Pavlínu mám rád. V roce 2013 mi křtila album Za mraky a jsem moc rád, že přijala pozvání i na tento koncert," poznamenal Pavel Pokorný.

Pavlína Jíšová přijede do Třebíče se svojí dcerou Adélou Jonášovou a společně zahrají a zazpívají blok svých písní. „Každá bydlíme ve vlastním bytě, i když nad sebou. V podstatě ani moc nezkoušíme. Doma hrajeme jen výjimečně," popsala před časem začátky rodinného hudebního dua Pavlína Jíšová.

Písničkářka Pavlína Jíšová má na svém kontě devět sólových alb a na repertoáru více než sto padesát původních českých písní. Její hlas je možné slyšet na více než sedmdesáti albech české produkce. Spolupracuje s různými muzikanty, v současnosti ji nejčastěji doprovází právě Adéla Jonášová na akustickou kytaru, piano, irské flétny, mandolínu.

Adéla Jonášová se představila veřejnosti svým autorským debutovým albem Teď a tady. Společným dílem Pavlíny Jíšové a Adély Jonášové je také pořad s názvem Písničkové rozhovory, který je možné slyšet vždy v úterý v 18.30 hodin na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice.

Třebíčský koncert se uskuteční v neděli 21. února v útulném sálku divadla Ampulka. Dalšími účinkujícími bude baskytarista Petr Novotný, na djembe bude hrát Ivo Drbohlav.

Koncert začíná v 18 hodin, vstupné je 80 korun. Vstupenky si zájemci mohou zarezervovat na elektronické adrese rezervace@ampulka.org.