V Havlíčkově Brodě patří k největším akcím sezony ples místního gymnázia. Konat se bude 1. února. „Co do počtu návštěvníků je tradičně největší maturitní ples Gymnázia Havlíčkův Brod. Obvykle na něj chodí zhruba 1 300 lidí,“ vyčíslil ředitel havlíčkobrodského kulturního domu Ostrov Antonín Axman.

Průběh tohoto maturitního plesu je oproti jiným speciální. „Tyto plesy mají specifický program, a to nástup studentů, polonéza, šerpování, půlnoční studentské taneční vystoupení, zašlapávání šerp a podobně,“ vyzdvihl Axman.

„Osobně se těším na První lékařský ples 2. února. Pořadatelé připravili tři překvapení. Jedno snad mohu prozradit – imitátora Petra Jablonského. Celý večer moderuje Ondřej Rázl a hraje Marathon Band ze Zlína. Vstupné pro zhruba 700 účastníků je 200 korun a pořadatel už nyní hlásí téměř vyprodáno. Tombolu slibují bohatou a doplňuje se až do zahájení plesu,“ prozradil Axman.

„Příjemný je i Ples Českého červeného kříže, který se bude konat 16. března. Hraje skupina Variace a volný vstup mají dárci krve a kostní dřeně. Klasický je i Ples pivovaru Rebel, kde je v tombole vesměs jejich zlatavý mok. Tentokrát vychází na 22. března,“ dodal Axman.

Temperamentní recitál Hynka Tomma.
Studené odpoledne na brodském náměstí prohřála temperamentní muzika

Také v Pelhřimově chodí na plesy lidé v hojném počtu. „U nás chodí na všechny plesy spoustu lidí. Jako pronajímatel nemám přesná čísla návštěvníků a těžko se vyzdvihuje jen jeden. Oblíbený je například ples Červeného kříže, rybářský ples, ples firmy Liwa. Máme tady i ples tanečníků, na který slýchám chválu, ale osobně se ho neúčastním, tak nemohu hodnotit,“ nastínila Vlasta Vlčková z kulturního oddělení Kulturního zařízení města Pelhřimov.

23. února si mohou Pelhřimovští zatančit například na Městském plese, jenž je zhruba pro 400 lidí. „Za zmínku určitě stojí Městský ples, který jako kulturní zařízení spolupořádáme. Má vyprodáno a myslím, že se těší velké oblibě,“ uvažovala Vlčková. Cena vstupného je 300 korun a vstupenky jsou slosovatelné. „Hlavní cena je televizor,“ lákala Vlčková na pelhřimovský ples.

Účastníci tohoto plesu se mohou těšit i na zajímavou kulturní vložku. „Tentokrát nebudeme mít žádného hvězdného hosta, ale bude tam speciální taneční vystoupení taneční školy z Prahy. Loni u nás byl Roman Vojtek s kapelou Fantastic 80's, který zároveň i zatančil se svojí taneční partnerkou Kristýnou Coufalovou. A předloni to byl Dalibor Janda s dcerou,“ zavzpomínala Vlčková.

Mobilní kluziště na Masarykově náměstí v Pelhřimově
Na pelhřimovském náměstí opět vyroste kluziště

Ve Žďáru nad Sázavou se lidé mohou těšit například 19. ledna na Charitativní ples Satt, 16. února na Ples Kultury Žďár či řadu maturitních plesů. „Jako nájemce budovy nemohu napsat, který ples je největší, bylo by to ode mě nekorektní. Máme povědomí o silných plesech, ale vychválit jen jeden jediný nemohu,“ pověděla Marcela Lorencová, ředitelka Kultury Žďár.

Plesem Kultury Žďár bude provázet moderátor rádia Signál Brno Luděk Savana Urbánek, o hudební doprovod se postará kapela Eremy, dále v programu vystoupí Ilusias – Light show color party a hostem večera bude Boney M Party Group. Vstupné na tento ples je 330 korun.

Petr Sýkora s rodinou, které pomáhají Dobří andělé.
Dobrých andělů je na Žďársku na sedm stovek