Do dalšího ročníku třebíčské soutěže se mohli zájemci hlásit již na konci října minulého roku. „Jedná se již o druhý ročník soutěže, která je zaměřena především na amatérské skupiny. Lidé pro své favority mohli hlasovat do konce ledna a pět finalistů se představí právě na tomto koncertu, který se koná v sobotu 10. února od tří hodin v Národním domě,“ přiblížila soutěž vedoucí programového oddělení Městského kulturního střediska Třebíč Eva Malá.

Hudebníci do soutěže k přihlášce přikládali také nahrávku s jejich tvorbou, na základě které vybírala odborná porota postupující do druhého kola. Ve druhém kole si nahrávku mohli poslechnout také hlasující na internetových stránkách soutěže.

Na sobotním závěrečném večeru zazní písně od tří skupin z internetového hlasování a od dvou, které získaly divokou kartu přímo do finále udělenou odbornou porotou.

Hodnotné ceny obdrží vítězové hned ve třech kategoriích. Cenou internetu bude smlouva na honorované vystoupení na třebíčské akci Slavnosti tří kápí, jež se uskuteční v srpnu letošního roku. Diváckou cenou bude poukaz na dvoudenní tvorbu nahrávky v profesionálním nahrávacím studiu a cenou odborné poroty poukaz na nákup hudebních nástrojů či techniky v hodnotě dvaceti tisíc korun.

Finále druhého ročníku soutěže Z garáže ke hvězdám začne ve tři hodiny odpoledne a potrvá až do večerních hodin.