„Celodenní charitativní akce se v letošním roce zúčastní i reprezentační tým sledge hokejistů, jehož trenérem je Tomáš Zelenka. Právě Tomáš Zelenka je symbolem houževnatosti nezlomného sportovce, který přivede do Třebíče sledge hokejový reprezentační tým, s nímž jako trenér postoupil ze světového šampionátu na paralympiádu ve Vancouveru v roce 2010,“ uvedl pracovník kulturního střediska František Jůza.


Zazpívá i Helena Zeťová


Hokejisté si budou moci bez bariér a zdarma prohlédnout baziliku svatého Prokopa, Zadní synagogu a židovskou čtvrť. V předsálí divadla Pasáž bude od 11 hodin k vidění výstroj hokejistů a od 13 hodin zde proběhne setkání s veřejností. Součástí setkání bude i vystoupení zpěvačky Heleny Zeťové.
„Vyvrcholením celého dne pak bude přátelské utkání sledge hokejistů s prvoligovým mužstvem SK Horácká Slavia Třebíč a fanoušky v 17 hodin na třebíčském zimním stadionu,“ upřesnil Jůza.


Kulturní program je určen i pro veřejnost, a to za symbolických dvacet korun. Setkání s reprezentanty ve sledge hokeji, stejně jako hokejové utkání, je pro všechny zájemce zdarma.