A právě tento víkend bude v Jakubově u Moravských Budějovic a v Rokytnici nad Rokytnou místem setkání obcí těchto jmen. Do Rokytnice se sjedou zástupci jmenovců z pěti obcí z celé republiky. V pořadí sedmatřicáté nabídne nejen vzájemná fotbalová utkání, ale i soutěž v požárním sportu, tentokrát to budou štafety a stolním tenise.


„Scházíme se pravidelně každý rok, pokaždé v jiné Rokytnici. Letos je řada s pořádáním setkání na nás,“ sdělil starosta Rokytnice nad Rokytnou Josef Herbrych. „Kromě sportovních akcí proběhnou i dvě taneční zábavy,“ dodal rokytnický starosta.


Obyvatelé Jakubova o tomto víkendu očekávají návštěvu ze Slovenka. „Přátelská setkání udržujeme ze slovenským Jakubovem od roku 2008. I když někde u Karlových Varů je ještě jeden Jakubov, spolupráci se nám nepodařilo navázat. Není to samostatná obec a komunikace mezi námi nějak vázne,“ řekl starosta Jakubova u Moravských Budějovic Miroslav Kabelka. „S jmenovci ze Slovenska jsme si padli do oka hned při prvním setkání. Naši přátelé ze Slovenska jsou velmi vstřícní a pohostinní,“ upřesnil starosta.


Kromě fotbalového utkání jakubovských týmů je připravena prohlídka obecních budov i výstava fotografií. Chybět nebude ani taneční zábava.