Ve videoklipu se objeví celkem 14 vězeňkyň. „Do videoklipu k písni Džony Macháček bylo zapojeno 14 odsouzených žen, na 12 z nich však bude jen krátký záběr. Ostatní dvě byly do videoklipu zapojeny aktivně,“ pověděla mluvčí věznice Jana Rajdlová.

Větší prostor ve videoklipu dostaly ženy, které si s kapelou zazpívaly na červnovém koncertu. „Do videoklipu se zapojily všechny 3 zpěvačky, které zpívaly na koncertu The Tap Tap pořádaného ve světelské věznici v letošním červnu. Jedna z nich však už přijela z civilního života, protože zhruba měsíc po koncertu byla propuštěna z výkonu trestu,“ upřesnila Rajdlová.

„Spolu s nimi zpívaly vokály ještě další dvě ženy, které tvořily kompars a byly převlečeny do vězeňského munduru. Jednou z nich byla Jitka z kapely The Tap Tap, která mimo jiné zpívá známý hit Řiditel autobusu,“ líčila Rajdlová.
Při natáčení nechyběly ani hezké momenty. "Například jakmile jsme někam vstoupili, odsouzené poznávaly Honzu alias Džonyho Macháčka a přály mu, aby se videoklip povedl. Nebo pokud jej zahlédly z okna, ihned mu mávaly a přály mu hodně štěstí," usmála se Rajdlová.

Socha anděla u Andělského mostu ve Světlé nad Sázavou
OBRAZEM: Kromě čerta z kamene už mají Světelští i sochu anděla

Děj videoklipu zatím zůstává utajen. „Jak však ukazují fotografie a napoví i zvolené místo pro natáčení, děj souvisí s uvězněním. Příslušníky vězeňské služby, kteří Džonyho doprovází, ztvárnili kapelník skupiny The Tap Tap Šimon Ornest a jeho kolega Dan. Ač děj nyní neprozradím, dlouho na videoklip fanoušci čekat nebudou. Svoji premiéru bude totiž mít již 5. prosince ve Fóru Karlín na hudebním vystoupení Mikulášská s The Tap Tap,“ nastínila mluvčí světelské věznice.

Pro odsouzené to byla nejen skvělá zkušenost, ale i motivace do budoucna. „Ženy si velmi váží toho, že dostaly možnost ukázat, že jsou v něčem dobré. I takováto věc se může stát impulsem k tomu, že se do vězení již nikdy nevrátí,“ vyzdvihla Rajdlová přínos této akce.

The Tap Tap si spolupráci se světelskou věznicí pochvalovali. „Kapela byla spokojena. Chválila však nejen zpěvačky, ale i tým zaměstnanců věznice, který se jim během natáčení věnoval a připravil pro ně podmínky k natáčení,“ pochlubila se Rajdlová.

Koncert kapely Chinaski, která v rámci svého turné zavítala do Chotěboře.
Malátný ztratil hlas, své fanoušky však nezklamal