Jako tradičně v době adventu přichází kapela za svými příznivci nejen se svými tradičními skladbami, ale i s koledami a vánočními písněmi. Právě letos vydali Roháči po desetileté odmlce další CD s vánoční tematikou a ve čtvrtek v Národním domě večer CD Na koledu s Roháči nejen představí, ale i pokřtí.

„Na písničky Roháčů si každý rád vzpomene, protože je na ně spolehnutí, voní přírodou,“ řekla programová vedoucí kulturního střediska Eva Malá. „Seskupení, v němž nechybí ani dvě ženy, vzniklo v roce 1975 a jeho repertoár tvoří folkové, country i trampské písně, pocházející v převážné většině od Ríši Melichara, Zdeňka Šmída a Olgy Nesvadbové. Hraje však i lidové písničky, tradicionály a samozřejmě i koledy,“ přiblížila repertoár Eva Malá.

U Roháčů není výjimkou, že se koncert změní ve společné srdečné posezení. K příjemné atmosféře přispějí Miloš Rybář baskytara, Antonín Vyšehradský kytara, zpěv, Jitka Melicharová flétny, a perkusy, Olga Mašková flétny, Ivan Bartoň foukací harmoniky a Lubomír Ríša Melichar kytara.

Koncert v třebíčském Národním domě je na programu ve čtvrtek od 19 hodin, vstupné činí od 140 do 160 korun.