Masek se v průvodu sešlo kolem čtyřiceti. Do kostýmů se oblékla převážně příložanská mládež, od těch nejmenších až po ty starší. K dobré náladě po dědině vyhrávala populární Malá dechovka z Moravskobudějovicka pod taktovkou kapelníka Josefa Jelínka, která pobavila ostatní obyvatele vesničky. Někde se zpívalo, někde tančilo, skoro všude si maškary vysloužily za svou návštěvu tradiční koblihy a další občerstvení, které k masopustu patří. Lidé nezapomínali ani na něco k zahřátí, což na masopustu nemůže chybět.

Dobrovolní hasiči připravili odměnu také pro děti, které doprovodily průvod v krásných, doma vyrobených maskách. Dostaly hranolky, které jim připravila malá hospůdka v Příložanech. O financování tohoto pohoštění se postarali už zmiňovaní hasiči.

Na dospělé zase čekala odměna v podobě večerní zábavy, která byla pokračováním odpoledního masopustního průvodu. Takzvané sousedské posezení s bohatou tombolou bylo určeno nejen pro masky, ale také pro ostatní obyvatele z obce i okolí. K poslechu a tanci hrála skupina Jen tak ve složení Markéta Prokešová a Vladimíra Šípová. Zábava trvala až do ranních hodin a nálada byla veselá.