Tato dáma českého soulu, jak je také často nazývána, začínala svou kariéru v 60. letech v Ostravě, která se pak na dlouhou dobu stala její domovskou scénou. Zde vznikly její nejznámější hity.


Měla štěstí na dvorní skladatele a textaře. Především na Jaroslava Wykrenta a Jiřinu Fikejzovou. Pozadu v tomto ohledu nezůstal ani těšínský bard Jarek Nohavica.


Na svém kontě má Marie Rottrová řadu desek a ocenění, známá je i z televizní obrazovky, kromě vystupování v zábavných pořadech a recitálech patří mezi její nezapomenutelné pořady 80. let Divadélko pod věží. Na to v 90. letech navázal pořad Čin Čin.

Vyprodaný koncert

„Vystoupení Marie Rottrové je vždy zárukou kvalitního repertoáru a právem patří mezi naše nejhranější a nejoblíbenější interpretky. Naposledy vystupovala v Třebíči v roce 2005, její koncert byl během několika dní beznadějně vyprodán. Od jejího posledního koncertu neuběhly ani celé čtyři roky a vstupenky jsou opět rozebrány,“ uvedla programová vedoucí kulturního střediska Ivana Řídká.


Tentokrát se Marie Rottrová představí se skupinou Neřež, dříve Nerez, která začala svou bohatou historii psát v 80. letech.


Jejími zakladateli a stále i členy jsou Vít Sázavský (kytara) a Zdeněk Vřešťál (kytara a harmonika). Trojici uzavírá baskytarista Filip Benešovský.


„Úvodní část koncertu patří naší skupině, je to zhruba půlhodinové vystoupení, a pak již zazpívá Marie Rottrová. Diváci se mohou těšit na celou řadu jejích nejznámějších hitů,“ uvedl Zdeněk Vřešťál ze skupiny Neřež.


Společné vystoupení Marie Rottrové a kapely Neřež proběhne v pondělí 6. dubna v divadle Pasáž od 19 hodin.