Na počátku byl herec Lubor Tokoš, který Fleret Jarmile Šulákové doporučil. A tak v roce 1994 začala jejich úspěšná spolupráce. Nejprve se objevila jako host na jejich desce Zafúkané, která vyšla ve stejném roce, a od té doby se stali nerozlučnými partnery.


Pokud by existovala první dáma lidové písně a folkloru, byla by to Jarmila Šuláková. Je neuvěřitelné, že tato rodačka ze Vsetína rozdává svým zpěvem radost už víc než šedesát let.

Hudbu má v krvi


Pochází z rodiny kde se hudbou doslova žilo, tatínek hrával na trubku a saxofon, maminka zpívala. Tomu, že jednou bude z malé Jarmily zpěvačka, nic nenasvědčovalo. Přestože se později stala členkou několika lidových kapel a cimbálovek a s nimi procestovala celou republiku i svět, jejím povoláním byl obchod. Léta stála za pultem v hudebninách, zpěv je její celoživotní láskou, a nikdy se nestal hlavním povoláním.


„Já su ráda mezi lidima, mám ráda lidi a ono to nese samo sebú člověkovi do srdce takovú pohodu, a myslím si, že je to dobře. Že musí člověk rozdávat tu radost. V dnešní době, kdy je tolik žalosti a tolik neštěstí a ledačeho a švindlu a všeckého, že člověk má rozdávat radost,“ prozradila Jarmila Šuláková.
Skupina Fleret vystoupí ve složení Zdeněk Hrachový (kytara), Vítek Rokyta (elektrická kytara), Stanislav Bartošík (housle), Tomáš Blecha (baskytara) a Jiří Hlavička (bicí). Koncert nabitý lidovými písničkami, lidskou moudrostí a radostí ze života proběhne v třebíčském Národním domě v úterý 20. ledna od 19 hodin.