Stále populární zpěvák Janek Ledecký vystoupí už v sobotu 10. prosince, v rámci svého Vánočního turné v Domě kultury v Jihlavě. Koncert začíná v 19.30 hodin.

Ledeckého, který složil a nazpíval ze všech tuzemských zpěváků zřejmě nejvíc písní s vánoční tematikou, doprovodí na pódiu smyčcové Nostitzovo Quarteto. Těšit se můžete také na jeho společné vystoupení s dětským pěveckým sborem.

I přes vánoční nádech celého programu zazní i Ledeckého rockové pecky a písně z jeho muzikálu.

V třebíčském divadle Pasáž se zpěvák a skladatel Janek Ledecký zastaví v neděli večer, a to poprvé. Ke společnému vystupování si pozval, kromě erudovaných muzikantů ze své doprovodné kapely a Nostitzova Quarteta, i členy třebíčského dětského pěveckého souboru Slunko. „Pro nás to není nic výjimečného, často vystupujeme na jednom pódiu se známými umělci,“ řekla sbormistryně a vedoucí Slunka Helena Nosková. Slunko si s Jankem Ledeckým zazpívá několik vánočních koled. „Přestože jde o vánoční vystoupení, které nemůže nést jiný název než Sliby se maj plnit o Vánocích, uslyší návštěvníci i známé písničky ze začátku Ledeckého sólové dráhy. Se Slunkem si zazpívá dvě známé koledy Nesem vám noviny a Pásli ovce Valaši,“ doplnila programová vedoucí kulturního střediska Eva Malá. Koncert Janka Ledeckého v divadle Pasáž začíná v neděli 11. prosince v 19 hodin.

ZUZANA KUDRNOVÁ
LENKA NOVOTNÁ