Klasický námět na motivy Boženy Němcové má v repertoáru i Divadelní společnost Julie Jurištové. A právě tuto pohádku s písničkami sehraje také třebíčským dětem. Princezna se zlatou hvězdou na čele je na programu divadla Pasáž v neděli 26. dubna v 15 hodin.

„Můj soubor nabízí dětem nekomerční zábavu zaměřenou na klasické výpravné pohádky obsahující morální poselství," říká o své Divadelní společnosti Julie Jurištová. Ona sama vždy vždy tíhla k dětskému obecenstvu. Díky svému půvabu často dostávala role princezen. Televizní diváci ji mohli vidět zejména v pohádkách a filmech pro děti a mládež na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Hrála ve snímcích Princ a Večernice, Deváté srdce nebo Od zítřka nečaruji. V roce 1998 založila vlastní Divadelní společnost. Od roku 2002 rozšířila produkci i o představení pro dospělé.

V Princezně se zlatou hvězdou na čele hraje hlavní roli Lady Aneta Krejčíková, kterou mohou znát diváci z televizního seriálu Ulice (alternuje ji Natálie Urválková). Představení trvá 65 minut bez přestávky a vstupenky na ně jsou již v předprodeji. Děti zaplatí 70 korun, dospělí 120 korun.