„Knížku jsme dali dohromady pro velký zájem ze strany traperů. Psala se tři roky a autorsky se na ní podílelo deset lidí za přispění ostatních kamarádů,“ vysvětlil spoluautor Igor Kučera – Drobek z Padochova.

Kniha Tramping na řece Jihlavě je druhá publikace, kterou vydala redakce trempského časopisu Oslavské boudy.

„Historie trampování na řece Jihlavě je hodně bohatá a asi se nám nikdy nepodaří obsáhnout vše, protože trempink je neorganizovaný a masový. Nicméně publikace si jistě najde své čtenáře, a to je náš cíl a poslání,“ zmínil Kučera.

Knížku o víkendu v Číchově pokřtil vínem exministr životního prostředí Libor Ambrozek – Kytka.

„Kořeny mé rodiny pocházejí z Mohelna, a proto Oslava a Jihlava jsou řeky mého mládí. Jsem rád, že je hnutí trampingu v této oblasti zmapované. Pravda je, že jsem se nabídl s pomocí na vydání knihy, a proto mě kamarádi ze Sdružení pooslavských osad na oplátku nabídli mít tu čest pokřtít knížku,“ uvedl exministr Ambrozek.

V průběhu večera koncertně vystoupila čtyři hudební tělesa. K tanci a poslechu zahrála skupina Pangejt z Třebíče, Hráč plus Sam, Bóins z Modřic a Červen 29 z Třebíče. Právě poslední jmenovaná skupina, která dvakrát získala Náměšťskou placku, sklidila největší úspěch svých autorských písní.

MARTIN SKLENÁŘ