Ve čtvrtek 4. července si děti mohou zajít do výtvarných dílen v areálu jemnického zámku, které jsou připraveny od 14 do 18 hodin. Dílny budou k dispozici vždy každý další čtvrtek až do konce července. Vstup je pro děti i dospělé zdarma a výtvarný materiál je k dispozici na místě.

Ani ne o týden později v úterý 9. července od 14 hodin si město pro nejmenší připravilo dřevohrátky v areálu zámku. Malým návštěvníkům se představí řezbář, připraveny jsou pro ně i různé soutěže, malování hrnečků nebo zdobení obličeje pomocí facepaintingem. Děti navštíví i jemnický přírodní biotop. Šestnáctého července od čtrnácti hodin se na koupališti uskuteční vodní radovánky. Pro malé návštěvníky je připravený zábavný program a zároveň bude jemnický přírodní koupací biotop slavnostně otevřen.

Dětský tábor v duchu expedice Archeo v Chaloupkách u Nového Rychnova.
OBRAZEM: Děti vyráží na dobrodružné expedice i cesty za pokladem

Předposlední akcí je Po stopách stromů, je v programu 23. července od 14 hodin v jemnickém arboretu. Pro děti je připraveny překážková dráha, jízda na koních, skákací hrad a loutkové divadlo. První prázdninový měsíc ukončí Výlet za človíčkem, který se uskuteční 27. července od 14.00. Děti se vypraví do Panenské na dětské hřiště u pohádkové stezky. Pro nejmenší je připraven odpolední program na začátku pohádkové stezky s divadlem Koráb, skákací hrad, jízda na koních a pohádka Princezna s dlouhým nosem.

Loňské slavnostní zahájení 15. ročníku židovské kultury Šamajim.
Festival židovské kultury Šamajim: nabídne pekařskou dílnu nebo košer whisky