Jaký je to pocit, vrátit se po několika letech do míst, kde jste začínal svou kariéru? Vracíte se rád?


Ve Stanovištích hrajeme vždy jednou za dva roky. Je to úžasné místo a hlavně první náš domácí festival, na kterém hrajeme pravidelně. Vše se krásně vybarvuje a za těch pět let, co funguje, se lepší. Rádi zveme mladé, nebo i zajeté kapely, které v okrese mají své místo, ale taky vzácné hosty, jako byla například minulý rok kapela No Name. Takže se vracíme rádi a letos se obzvláště těšíme.


Je nějaký rozdíl mezi tehdejším a dnešním publikem?


Myslím, že je to stále stejné a skvělé publikum. Je to vždycky nádhera hrát vlastně doma. Hodně těch lidí osobně znám a je to skvělé se takhle setkávat. Ale jeden rozdíl bych našel… Původní návštěvnost před pěti lety byla něco kolem stovky lidí a dnes se blížíme k tisícovce, což je nádhera, a děkujeme všem, co za námi chodí.


Vystupujete raději v komorním prostředí klubů, nebo jsou vám bližší sportovní haly a letní festivaly?


Minulý rok jsme v listopadu jeli velké halové tour s kapelou No Name, v prosinci jsme navštěvovali divadla s naším Vánočním turné a mezi tím jsme začátkem tohoto roku objeli i pár klubů. Všude je úžasná atmosféra a každé prostředí má svůj vlastní život. Myslím, že pro každého muzikanta je skvělá zkušenost naučit se hrát jak ve velkých halách, tak i v malých klubech. Nejhezčí pocit jsme měli o vánočních koncertech v divadlech, kde lidé poslouchali a pluli s námi na jedné řece.


Kdy a kde plánujete další vystoupení na Třebíčsku?


Na podzim plánujeme takové „kulturákové tour“, a tak si myslím, že nevynecháme ani naše rodné Třebíčsko. Hudebně jsem tady začínal a rád se sem vracím. Tak sledujte naše stránky www.petrbende.cz a budeme se na vás těšit.


Na jaře se vám narodil syn. Plánujete nějakou dovolenou s rodinou?


Myslím, že letos dovolená v zahraničí nebude a objedeme si s rodinkou kouty naší krásné republiky. Přece jenom je syn ještě malý. Ale u nás je taky krásně a já mám rád hrady a zámky, kterých je u nás hodně.