Základem každé dobré detektivky je nápad a originální zápletka, která vtáhne diváka nenásilnou formou do děje. O něco podobného se pokouší právě Splašené nůžky Paula Pörtnera.


Přesto, že hra původně vznikla v šedesátých letech minulého století jako psychologické drama, srdce diváků si získala jako detektivní komedie. Dějové linky se v sedmdesátých letech ujala dvojice Bruce Jorden a Marylin Abramsová a přepracovali ji zcela originálně s tím, že do dějové zápletky vtáhli i diváky. Právě ti totiž rozhodnou, kdo bude na konci vrahem.


„Tahle hra je splněným snem snad každého divadelníka. Daří se jí bořit pomyslnou hranici mezi jevištěm a hledištěm. V neposlední řadě nabízí milovníkům tohoto žánru to, po čem touží nad každou knihou nebo u každého filmu. Mohou přechytračit autora a za něj rozhodnout, kdo je vrah,“ upřesnil režisér.


V hlavních rolích se třebíčskému publiku představí Dalibor Gondík, Ladislav Potměšil, Ivana Jirešová, Valerie Zawadská nebo Jaroslava Brousková, Ladislav Županič a Zbyněk Fric. Začátky představení jsou po oba dva dny v 19 hodin.