Houslového virtuosa doprovodí komorní soubor Barocco sempre giovane. O kompletním programu akce, která se koná 21. až 23. srpna, informují webové stránky festivalu.

S Hudečkem vystoupí Hroch

Letos stejně jako loni, kdy přehlídka poprvé získala mezinárodní rozměr, uslyší zahajovací koncert s názvem Mozart v objetí italského baroka návštěvníci zámku Riegersburg v Dolních Rakousích. Sobotní odpolední koncert v moravskobudějovickém kostele sv. Jiljí nabídne Perly baroka pro housle, cembalo a varhany. Hudečka doprovodí varhaník a cembalista Martin Hroch.

Spirituál kvintet na nádvoří zámku

Hudební program doplní přednáška Umění, krása a lidský mozek psychiatra Cyrila Höschla. Festival zakončí nedělní večerní koncert skupiny Spirituál kvintet na zámeckém nádvoří.

Přehlídka je vedle mezinárodního festivalu Petra Dvorského v nedalekých Jaroměřicích nad Rokytnou dalším hudebním festivalem na Vysočině, jehož patronem je špičková umělecká osobnost. Náklady na festival dosahují každoročně přibližně 1,5 milionu korun. Město na něj přispívají z rozpočtu, drtivou většinu nákladů však hradí sponzoři.