„Vždycky se do Třebíče snažíme přivést kapely, které nás baví a doufáme, že budou bavit i naše návštěvníky. Letos je to pro nás tak trochu návrat ke klasice, když přijedou taková jména jako je Vladimír Mišík, Buty nebo Minus123minut. Z těch mladších kapel můžeme jmenovat Mydy, Rabycad nebo Zrní,“ přiblížil program mluvčí festivalu Tadeáš Mahel.

Pořadatelé průběžně vylepšují maličkosti a služby, letos připravují větší prostor pro občerstvení. „Lidi se letos mohou těšit na úplně nový Food festival, kde jsme hodně rozšířili nabídku jídel. Jídelní koutek pojede už od sobotního oběda, bude tam hrát DJ a na výběr bude od klasických burgrů přes anglické muffiny až třeba po vietnamskou kuchyni,“ řekl Tadeáš Mahel.

Vypuštěný rybník Jinšov.
Začala vedra. A rybník v Opatově je bez vody

Jako každý rok, tak i letos se v rámci festivalu uskuteční akce Zámostí v modrém, v rámci které se celá Židovská čtvrť v Třebíči ponoří do odstínu této barvy. V ulicích se budou konat workshopy a budou tam hrát muzikanti. „Ten, kdo si koupí vstupenku, se kromě programu na Podzámecké nivě může těšit na spoustu dalšího. S páskou festivalu Zámostí na ruce budou moci jít do divadla, na městskou věž, dokumenty, taneční workshop a další akce,“ dodal Tadeáš Mahel.

Vstupenky budou v prodeji přímo u vstupu do areálu na třebíčské Podzámecké nivě. Dvoudenní lístek stojí 450 korun, jednodenní 250 korun.