Jde o hororovou komedii, kterou Jaroslav Gillar volně napsal na motivy děl Edgara Allana Poea. Jak jeden herec zvládne patnáct rolí, o tom se ve velkém sále MKS Beseda přesvědčíte od devatenácti hodin. Vstupné je sto padesát korun v předprodeji, na místě vyjde o padesát korun dráž.

I další hry se konají ve stejném sále od 19 hodin. „Ve čtvrtek vás čeká hra Čert na zemi v podání stonařovských ochotníků. Ti si letos nacvičili klasickou Tylovu národní mravokárnou báchorku," řekl ředitel MKS Beseda Karel Nechvátal. V pátek a v sobotu se představí divadlo Základní školy TGM, pro páteční večer má nachystané tři hry. Orfeus a Euridika vznikla podle známé pověsti, hra Noemova archa pojednává o tom, jak archu vnímají děti, a Ordis Unum je hlavně o síle lásky.

Pro sobotní večer vedoucí divadla Věra Pokorná a Pavlína Inderková vybraly Aladinovu lampu. Uvidíte, co se stane, když takovou lampu najdete. Hlavně musíte dát pozor, aby to nebyla Pandořina skříňka. „Druhá hra Král Emanuel Přemoudrý poukazuje na to, jak to dopadne s někým, kdo si o sobě moc myslí. Vstupné stojí třicet korun," popsal program festivalu Nechvátal.

Festival v neděli zakončí Divadelní spolek Tyl Dačice. Hra amerického současníka Neila Simona Podivné dueto vás přenese do poloviny šedesátých let minulého století. Od představení můžete čekat takový Sex ve městě po Dačicku. Vstupné je padesát korun.