Přesto, že do samotného začátku festivalu zbývá víc jak měsíc, odtajnili organizátoři festivalovou nadílku kapel.

„Letos jsme se rozhodli trochu zariskovat a zkusit zařadit i zahraniční kapely. Máme v plánu pozvat hned dvě. Vrcholem pátečního večera by mělo bezesporu být vystoupení britské kapely Dreadzone, která se orientuje na elektro – regae – rock. Druhým hostem ze zahraničí by měla být jedna kapela z Rakouska, ta vystoupí v sobotním programu,“ uvedl dramaturg K4 Tomáš Veverka.


„Jméno kapely zatím neprozradím, vybíráme ze dvou adeptů. Myslím, že tak do dvou dnů bychom měli mít jasno a jméno rakouského hosta uveřejníme,“ řekla koordinátorka festivalu Barbora Pipášová.


Z českých kapel se mohou návštěvníci dvoudenního maratónu těšit na Tata Bojs, Kryštof nebo Sunshine. Podle Veverky velkým překvapením bude vystoupení Gaia Mesiah s novým zpěvákem Viktorem Dykem.


Kapelám z Třebíčska bude patřit především sobota. Na úvod vystoupí Beatov, po ní se představí Projekt Lajka, Joging Hazard a Le Garden.


Doprovodnou akcí letošního festivalu bude jako každoročně divadelní představení. Letos si ochotníci z Budějovic připravili veselohru Ufoni na statku.


Festivalu Proti proudu bude patřit areál letního kina v Moravských Budějovicích 17. a 18. července.